покани

Начало | покани | На 10 април е последният за сезона концерт на „Фортисимо фамилия“

На 10 април е последният за сезона концерт на „Фортисимо фамилия“

Аз детето | 2022-04-01

На 10 април е последният за сезона концерт на „Фортисимо фамилия“

На 10 април в концертен комплекс „България“ е последният за сезона спектакъл на „Фортисимо фамилия“, съобщават организаторите. Музикантите от оркестъра на Софийската филхармония ще изпълнят Вариации и фуга върху тема от Х. Пърсел на Бенджамин Бритън. Писано като „Пътеводител за оркестъра за млади слушатели“, произведението запознава подрастващите с тембрите на различните инструменти. Диригент на концерта е Григор Паликаров Участва и артистът Петко Венелинов.

Бенджамин Бритън е сред най-значимите имена в музиката на 20-и век. Подобно на Моцарт, английският композитор проявява своята надареност много рано. Неговото творчество бележи възраждането на операта в Англия и новата (след три века мълчание) английска музика на световната сцена. Позовавайки се на националните традиции и усвоил най-широка гама от съвременни изразни средства, Бритън е създал много произведения във всички жанрове. Композиторът е широко известен като музикант и педагог. Подобно на Прокофиев, той създава много музика за деца и младежи.

Тенорът Питър Пиърс и поемата на Емили Бронте „Хиляди блестящи огньове“ (A thousand gleaming fires), вдъхновяват Бенджамин Бритън за едно от най-красивите му произведения.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град