новини детски

Начало | новини детски | Родители стават партньори на учителите по Националната програма „Заедно за всяко дете“

Родители стават партньори на учителите по Националната програма „Заедно за всяко дете“

Аз детето | 2022-09-08

Родители стават партньори на учителите по Националната програма „Заедно за всяко дете“

Родители стават партньори на учителите в 174 училища, кандидатствали по Националната програма „Заедно за всяко дете“. Плавният преход от детската градина в училището, кандидатстването след седми клас и последващото професионално ориентиране са само част от проблемите, по които те ще работят заедно, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Срещите между родители, ученици и учители започват от 15 септември и ще продължат до 30 юни 2023 г. Те са по модула „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“ на националната програма и се провеждат след заявен интерес от страна на родителите по предварително посочени от тях теми. И тази година училищата се насърчават да сключват споразумения с родителите, в които да се посочат задълженията и отговорностите на страните по отношение на доброто възпитание и образование на учениците.

Българските празници и обичаи, здравословното хранене, емоционалното състояние на учениците, стимулирането им да четат, начините за изграждане на навици за успех при децата, решаването на конфликтни ситуации също са сред темите, които вълнуват родителите и са предложени от тях за предстоящите срещи. Планира се те да се осъществяват под формата на беседа или лекция, а някои и като спортни мероприятия. Част от училищата са поканили външни лектори и педагогически специалисти от училището, като участието им е съобразено с темата.

Предвидените средства по модула са в размер на 500 000 лева, информират от МОН.

Прочетете още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град