новини детски

Начало | новини детски | За безопасно пресичане на училище: нови знаци и пешеходни пътеки, раздават и светлоотразителни гривни

За безопасно пресичане на училище: нови знаци и пешеходни пътеки, раздават и светлоотразителни гривни

Аз детето | 2022-09-14

За безопасно пресичане на училище: нови знаци и пешеходни пътеки, раздават и светлоотразителни гривни

В навечерието на първия учебен ден започна подготовката за посрещането на учениците, казват от Bulgaria ON AIR. От Столичната община провериха състоянието на пешеходните пътеки и знаците около училищата. Работи се още за по-доброто осветяване на местата за пресичане, а също и върху почистването и измиването на дворовете.

„Пред всички училища, където експертите са видели, че е по-спешно поставянето на знаците, се работи приоритетно. Ако на места няма такива, моля да ни сигнализират“, каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. За година и половина в столицата са осветени над 500 пешеходни пътеки, а целта е до пролетта всички останали да последват примера им.

„Приоритетно възстановяваме всички пътеки, които са компрометирани. От ключова важност са и поставянето на нови знаци, обезопасяването на пътеките, поставянето на антипаркинг стълбчета, както и осветяването“, констатира зам.-кметът на София Кристиан Кръстев.

В час на класния отново ще се провежда обучение по пътна безопасност с екипи на КАТ. Освен това, на първия учебен ден ще бъдат раздадени специални светлоотразителни гривни.

„Всички първокласници в София – 14 хил. деца, ще получат тези светлоотразителни гривни, които са задължителни в някои държави““, подчерта още Георгиев.

Апелът към всички е да се шофира внимателно около детските градини и училищата.

За да пресичате спокойно, прочетете също:
Важни правила за пътна безопасност, които всяко дете трябва да знае
Няколко важни пътни знака, които трябва да знае всяко дете



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град