покани

Начало | покани | Рисувайте и се забавлявайте напълно безплатно в Софийска градска художествена галерия

Рисувайте и се забавлявайте напълно безплатно в Софийска градска художествена галерия

Аз детето | 2016-04-13

Рисувайте и се забавлявайте напълно безплатно в Софийска градска художествена галерия

Фондация „Easyart“ стартира традиционните си ателиета по рисуване в Софийска градска художествена галерия на 16 април, събота, от 11.30 ч. Едновременно с това инициативата продължава и в „Квадрат 500“, където децата рисуват всяка събота от 10.00 ч.

Ателиетата са безплатни и дават възможност на децата да рисуват и да се забавляват, като едновременно с това се запознават с произведенията на изкуството в галерията. Детските програми са със свободен достъп, което има за цел да превърне музеите в леснодостъпно и привлекателно място, както за децата, така и за техните родители. Заниманията са спонсорирани от Фондация „Америка за България“, като благодарение на това те са напълно безплатни за всички посетители.

В ателието по рисуване на децата се предоставят материали за всяко едно занятие, като на място могат да разчитат на съветите на компетентни млади преподаватели – студенти от Национална художествена академия. Рисувайки в залите на музеите, децата имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочувствие и самоувереност на истински творци.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град