покани

Начало | покани | Приказни куклени представления и още много вълшебни изненади очакват децата в Сливен в „Седмица на приказките“

Приказни куклени представления и още много вълшебни изненади очакват децата в Сливен в „Седмица на приказките“

Аз детето | 2016-03-21

Приказни куклени представления и още много вълшебни изненади очакват децата в Сливен в „Седмица на приказките“

За седемнадесета поредна година ще се проведе „Седмица на приказките“ в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен, съобщават от културната институция, цитирани от БТА. В рамките на програмата, за ученици от началния курс от различни сливенски училища, ще се организират представления „Във вълшебния свят на приказките“ посветени на 130 г. от рождението на големия български сладкодумец Ран Босилек.

На сцената на малък приказен театър ще оживеят героите от „Патиланско царство“ и „Косе Босе“. Децата искрено ще се забавляват с приключенията на Баба Цоцолана и шумната дружина на Весел Патиланчо, ще съпреживеят тревогите на малкото Косе Босе и ще се радват на справедливото наказание на лошата лисица.

Представленията се провеждат по предварително уточнен график.

От 21 март в библиотеката ще се провеждат и тържества „Аз съм вече грамотен“ с първокласници от II ОУ „Христо Ботев“, НУ „Васил Левски“ и XII ОУ „Елисавета Багряна“, IV ОУ „Д. Петров“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град