покани

Начало | покани | Гледайте „Поньо от скалата край морето“ напълно безплатно в София

Гледайте „Поньо от скалата край морето“ напълно безплатно в София

Аз детето | 2016-03-19

Гледайте „Поньо от скалата край морето“ напълно безплатно в София

На 20-ти март от 16:30 ч. в Театрална работилница „Сфумато“ ще бъде показан японският анимационен филм „Поньо от скалата край морето“ – на легендарния режисьор и аниматор Хаяо Миядзаки. Вход свободен до запълване на местата. Прожекцията ще бъде придружена от неформален разговор, който ще запознае децата с различни особености на анимационните филми и ще ги приобщава към езика и стилистиката на киното.

Приключенският филм разказва за петгодишния Соске, който намира странна риба на морския бряг, която взима със себе си и кръщава Поньо. Скоро разбира, че Поньо е вълшебна риба. А тя се привързва към света на хората и пожелава да остане в него. Успешно се измъква от водния си затвор и се превръща в момиченце. Ала за да може желанието ѝ наистина да се изпълни, Поньо и Соске трябва да се изправят пред едно древно заклинание.

Режисьорът, носител на наградата „Оскар“ за анимацията си „Отнесена от духовете“, почетен „Оскар“ и „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за цялостен принос към филмовото изкуство и редица други международни награди и номинации, се пенсионира през 2013 г. на 72-годишна възраст с над тридесет, любими на малки и големи произведения, сред които култовият за аниме жанра „Принцеса Мононоке“, както и вълшебните приказки „Подвижният замък на Хоул“, „Моят съсед Тоторо“ и много други, някои от които вече показвани в програмата на Детския киноклуб в страната.

* * *

Прожекциите с кино занимания за деца са част от проекта „Национална мрежа на българските филмови общества“, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България. Събитието е част от програмата на детския киноклуб, сред дейностите на Българско кино общество.

Вижте още:

Пет от най-добрите аниме филми за деца



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град