новини детски

Начало | новини детски | Приказки от Az-deteto.bg вече има и в книжарниците

Приказки от Az-deteto.bg вече има и в книжарниците

Аз детето | 2012-10-28

Приказки от Az-deteto.bg вече има и в книжарниците

Скъпи приятели, вече познавате Вергиния Генова от Az-deteto.bg Тя е автор тук и винаги пише за вас много интересни приказки, стихотворения, разни неща, които може да измайсторите сами в рубриката „сръчни ръце“ и много други.
Преди известно време Вергиния Генова написа и една изключително интересна приказка, която публикувахме тук – „Бяла приказка“. Днес с радост искаме да ви съобщим, че „Бяла приказка“ е издадена в книга – част от поредицата „Цветни приказки“.

В нея едно малко мишленце, което живее в бял свят със своето мишо семейство, си задава въпроса „Какъв цвят е светът?“

„Аз и сама ще науча всичко за света. Но затова ще трябва време. Ще трябва да ям повече сирене, за да порасна по-бързо. А когато порасна, непременно ще науча отговорите на всички въпроси.
И мишчицата с решителни стъпки се запъти към голямата бяла врата. Тя се оказа доста тежка, Бетина бута ли, бута и накрая успя да си провре мустачетата. Заслепи я толкова силна бяла светлина, че тя се стресна и отново се скри. Любопитството й обаче надделя и този път тя подаде и ушичките си навън, след това и лапичките и накрая изскочи.
– Аууу! Тя виждаше толкова много цветове, чуваше толкова много звуци, че направо се уплаши. Но пък беше толкова шарено и толкова интересно.“

Може би и вие мислите, че светът е бял и добър? А може би големите ви казват, че светът е и бял и черен? А може би имате свое мнение по въпроса?
Открийте разнообразието от цветове и чувства, впуснете се в предизвикателствата на цветовете и създайте своя свят в любимите си цветове!

Книжката е с корична цена 3,50 лв. и може да бъде закупена от много книжарници, но бройките са ограничени, затова Az-deteto.bg скоро ще предложи един лесен конкурс, в който наградите ще са няколко от тези книжки.



Коментари
3 коментара

Таня Костадинова, 11 г.,

Публикувано на 28.10.2012

Страхотно.Ако ги намеря непременно ще си купя поне една!Браво на екипа на Az-deteto!

десислава атанасова, 9 г.,

Публикувано на 31.10.2012

много готино

viki ivanova, 10 г.,

Публикувано на 13.12.2012

super sait

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град