новини детски

Начало | новини детски | Станете дизайнер на играчки

Станете дизайнер на играчки

Аз детето | 2012-11-06

Станете дизайнер на играчки

Искате ли да се научите сами да си правите различни играчки? Това става лесно и забавно в курса за млади дизайнери на играчки на „Заек Баек“. Там ще ви научат как да използвате естествени материали като хартия, вълна, дърво, текстил и глина, които с мъничко старание и много фантазия ще се превърнат в най-разнообразни герои.

Целият курс се състои от шест занятия, които се провеждат веднъж седмично. За да е по-интересно, за всяка седмица организаторите са определили да се научава как се изработва играчка с определен материал.

Ето какво казват и самите организатори: „Целта на този курс е да запознае децата с различни материали и техники на изработване на играчки. Забавлявайки се те научават нови неща, развиват уменията си и творческия си потенциал.
Работим в малки групи и насърчаваме индивидуалния подход на всеки малчуган към поставените задачи. Вярваме, че когато детето бъде въвлечено в процеса на дизайн и участва в създаването на една играчка, тогава тя провокира по-силно въображението му и създава лично отношение. Така то се сдобива с уникален продукт с емоционална стойност.

Водещ на курса е Невена Тодорова. Тя е интериорен дизайнер, но също така стои зад лейбъла за играчки „Заек Баек“. При него тя залага на естествените материали, качествена ръчна изработка и лимитирани серии, които са силно персонализирани и различни от масовата продукция. Нейните играчки са познати от много изложби, фестивали и публикации в пресата. А сега тя ще сподели някои от тайните си с вас.

Занятията ще се провеждат всеки четвъртък от 17.30 до 18.30 в Център за деца и родители „Мататама“ в София на адрес: ул. „Княз борис I“ №44, в непосредствена близост до НДК.

За повече подробности и записвания посетете: http://handmade-bg.blogspot.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град