новини детски

Начало | новини детски | Софийският постоянен цирк на сцена открива новия си сезон с ученото магаре Пепи

Софийският постоянен цирк на сцена открива новия си сезон с ученото магаре Пепи

Аз детето | 2012-10-05

Софийският постоянен цирк на сцена открива новия си сезон с ученото магаре Пепи

Софийският постоянен цирк на сцена открива новия си сезон със супершоуто „Вчера, днес, утре и завинаги!“. Премиерата е тази събота – 6 октомври 2012, от 16 ч.

На манежа, изграден в читалище „Цар Борис Трети“ (бивше „Валентин Андреев“) в градинката до жп гарата, ще видим наследниците на едни от най-знаменитите български циркови фамилии. Своя дебют пред българска публика ще направят и млади надежди на българското цирково изкуство завърнали се от успешни гастроли в чужбина.
Номерата с дресирани животни са повече от всякога до сега. Малките зрители ще могат да се порадват на двугърба камила, коне, ученото магаре Пепи (което разпознава цветове), кучета, котки, гълъби, питони и разбира се гранд дамата на цирка – 3-метровата алигаторка Али.

Клоунадата е поверена на ветерана Христо Казанджиев-Кики и младият Борко Първанов, който е внук на един от основателите на родното цирково изкуство Петър Първанов-Пепо. Основно място в спектакъла заемат номерата на артистичното семейство Мадлен Романова и Свилен Кехайов, които през последните 5 години успешно гастролираха в Турция.

Сред атракциите в напълно обновената програма е и въздушната феерия на ултравиолетова светлина представена от Леонсия Докузова. Световният шампион по акробатика Слав Данев, който преди години пристана на цирка, се завръща от турне във Великобритания, за да демонстрира таланта си за първи път пред българска публика.

Спектаклите са всяка събота и неделя от 11 ч. и от 16 ч., а цените на билетите са 6, 8 и 10 лв.



Коментари
1 коментар

сара , 6 г.,

Публикувано на 05.10.2012

хубажо

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град