покани

Начало | покани | До 20 февруари Ботаническата градина на БАН е отворена за посетители, които искат да разгледат цъфтящите орхидеи

До 20 февруари Ботаническата градина на БАН е отворена за посетители, които искат да разгледат цъфтящите орхидеи

Аз детето | 2022-02-14

До 20 февруари Ботаническата градина на БАН е отворена за посетители, които искат да разгледат цъфтящите орхидеи

До 20 февруари, включително, Ботаническата градина на БАН ще е отворена за посетители, които искат да разгледат цъфтящите орхидеи в нея, съобщиха от научната институция. „Ботаническата градина на БАН преди 15 години се присъедини към ботаническите градини в света, които през този сезон имат събития, свързани с орхидеите. Нашите експозиции са скромни, но можем да покажем разнообразието от форми и багри на орхидеите, и красотата на естествените природни видове, както и на създадените от селекционерите популярни хибриди“, отбелязват ботаниците.

Затова до 20 февруари, включително, Ботаническата градина на БАН ще е отворена за посетители – всеки ден от 10:00 до 17:00 часа, а след това, до 15 март – в постоянното приемно време, от вторник до събота, от 10:00 до 16:00 часа. В Ботаническата градина на БАН сега има изобилие от цъфтящи растения: цимбидиуми, венерини пантофки, благородни и други дендробиуми, орхидеи пеперуди, онцидийни хибриди и други. Много са любителите на оригиналните и красиви цветове на орхидеите, отбелязват ботаниците и допълват, че азалиите също радват посетителите с изобилие от цветове.

Сега в градината цъфтят също и различни стрелиции, клеродендрони, антуриуми и други цветя от тропиците.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град