За родители

Начало | За родители | Преди матурите за седми клас цените на частните уроци са от 1500 до 2000 лева

Преди матурите за седми клас цените на частните уроци са от 1500 до 2000 лева

Аз детето | 2023-05-17

Преди матурите за седми клас цените на частните уроци са от 1500 до 2000 лева

Освен за баловете си, абитуриентите са в трескава подготовка и за държавните зрелостни изпити. Остава месец и до Националното външно оценяване за седмокласниците. Голяма част от тях не разчитат единствено на наученото в училище и прибягват до допълнителна подготовка. Седмокласничките Симеона и Михаела прекарват почивните си дни в допълнителни уроци за предстоящото НВО. „Частните уроци ми помагат доста в училище. Наваксвам материал и ме обогатяват“, обясни Симеона пред Bulgaria ON AIR.

„Материалът е по-лесен. Обясняват ми нещата много по-добре, отколкото в училище и ми помагат много“, сподели Михаела. Най-притеснени са за втория модул от малката матура по математика, като разчитат на помощта на своя учител. „Математиката винаги е била сравнително чужда за учениците, за съжаление. Тайната в преборването на втория модул е в повече практика и повече решаване на задачи“, каза Симеон Радев, който преподава по предмета.

„Ако преди години децата в 7-и клас идваха лятото от 6-и за 7-и клас, за да се запознаят с нас, сега идват още в 5-и и 6-и клас на индивидуална подготовка“, обясни своите впечатления Антоанета Ивановски, която е управител на образователния център. Цената на обучение по български език и математика варира от 1500 до 2000 лева за двата предмета през цялата учебна година. В това се включват и пробните матури. От образователния център са категорични, че подходът в допълнителните уроци трябва да бъде строго индивидуален спрямо потребностите на ученика и подчертават, че не заместват, а надграждат и затвърждават наученото в училище.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град