За родители

Начало | За родители | Искате да заведете детето на концерт? Ето няколко полезни съвета как да го направите!

Искате да заведете детето на концерт? Ето няколко полезни съвета как да го направите!

Аз детето | 2023-06-01

Искате да заведете детето на концерт? Ето няколко полезни съвета как да го направите!

Летният концертен сезон е в разгара си и със сигурност градът ви скоро ще бъде домакин на изпълнители от всички жанрове. И след като училището го няма следващите няколко месеца, вероятно ви е минавало през ума, че най-накрая е дошло времето децата ви да преживеят първото си шоу на Луи Томлинсън например! Въпреки че няма доказателства, че внушаването на любов към музиката на живо ще направи децата ви по-умни, то може да повиши тяхната креативност и да помогне за регулирането на емоциите им. Но като хора, ходили на достатъчно концерти, ще ви кажем, че музиката е едно на ръка, но в концертите има и други неща, за които често не се сещаме. А именно дългото чакане на опашки, справянето с фенове в различни състояния на нетрезво състояние или просто развълнувани скачащи и танцуващи, без да се сещат да се съобразят с другите. Да водите децата си през подобно нещо изглежда непосилно.

Но готините майки и татковци успяват по някакъв начин да го направят всяко лято. Има очевидни начини за защита на децата по време на концерт, включително защита на слуха им с тапи за уши и план, ако двамата се изгубите един друг. Ето и други съвети, които да помогнат на вас, вашите деца и дори на хората около вас да извлечете максимума от музикалното изживяване на живо.

Пропуснете така наречените подгряващи

Възрастните откриваме много любими групи от тях, но ако детето ви е фен на Тейлър Суифт, тогава Фийби Бриджърс е просто още една пречка пред шанса им да пеят заедно със самата изпълнителка. Така детето ви лесно ще се измори, ще му писне и ще мрънка още преди Суифт да изпълни Shake It Off. Пристигането преди хедлайнерът да излезе на сцената ви дава повече време да подремнете, да вечеряте и да си направите почивка у дома, за да можете да се насладите на цялото шоу, за което сте дошли.

Нека знаят какво да очакват от тълпата

Музиката (и наркотиците и алкохолът) могат да накарат хората да правят всякакви неща, включително танци и викове. За млад човек, който вероятно никога преди не е бил в голяма смесена тълпа, това може да е малко плашещо. По пътя към мястото, кажете на децата си всички глупави и луди неща, които могат да видят и чуят от публиката по време на концерта, за да ги подготвите за сензорното претоварване, което им предстои да изпитат. Също така им кажете, че алкохолът и наркотиците не са нещо хубаво и че те нямат нужда от тях, когато пораснат, за да се забавляват на концерт. Може да ви се струва рано и не на място това, но тогава е точното време, те ще запомнят този урок.

Изберете правилното място

Без значение колко ходения до тоалетната предприемате, преди да прозвучи първият акорд, неизбежно е детето ви да трябва да си вземе почивка за тоалетна по време на шоуто (и нека си признаем, това ще бъде по време на любимата ви песен). Най-лесният начин да стигнете до тоалетната е като сте избрали подходящото място. Ще си спестите разочарованието да се промъквате сред тълпата и ще си дадете шанс да хванете последния стих от големия хит на изпълнителя.

Помислете за тези зад вас

Да се промъкнеш през редица фенове е едно, но да блокираш гледката на хората зад теб е друго. Така че вероятно не е добра идея да поставите малките си на раменете си, за да им дадете по-добър изглед. Те ще могат да виждат добре от седалката до пътеката, която (надяваме се) сте закупили. Разбира се, има и фенове и места (у нас са доста), на които това не пречи. Така че ако все пак детето иска да види, попитайте хората, които са пряко зад вас дали ще имат нещо против да го качите на раменете си. Повечето няма да имат проблеми щом става въпрос за развълнувано дете.

Оставете лека закуска в колата

Децата ви вероятно ще бъдат уморени и гладни след шоуто. Оставете здравословна закуска в колата, за да хапнат за пътуването до вкъщи, или това ще бъде още по-дълго пътуване от обикновено.

Може би да не ги водите

Задайте си този въпрос и си отговорете честно: Защо водя малките си деца на концерт? Наслаждаването на музика на живо може би е най-добре да се счита за занимание за възрастни. Ако все пак искате децата ви да оценят формата на изкуството, критикът Стивън Хайдън от Uproxx предлага някои алтернативи: „Най-доброто, което можете да предприемете, е да направите музиката достъпна за вашето дете. Правете забавни миксове за колата. Направете музиката нещо, в което детето ви може да избере да участва. Защото не можете да контролирате какво харесва детето ви. Освен това, онова, което харесва детето ви в момента, няма да бъде това, което детето ви ще харесва след шест месеца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град