приказки от деца

Начало | приказки от деца | Перуанските деца и лошото индианско племе

Перуанските деца и лошото индианско племе

Моника Цанова, 12 г., Мездра | 2010-01-18

(Продължение на приказката “Племето на децата”, изпратена от перуанските деца.)

В утрото на един чудноват ден, гората е почти унищожена. Изсечени са много дървета, а всички животни са застрашени от изчезване. Тъй като децата преди години правели същото, наказанието им от Бога било да гледат как умират безобидните животинки. Те не издържали повече от това да гледат как унищожават планетата Земя и за това решили да обединят сили с пазителите на гората и да намерят унищожителите.

Перуанските деца не мигнали цяла нощ и чакали да се появят хората, които разрушавали гората. По едно време, що да видят, от голяма лодка изкача индианско племе, в което всички държат факли, но преди да почнат с унищожаването, играят някакъв танц, в който пеят, че ще завладеят тази планета. Те се приближават към животните, а пазителите не позволяват това. Пумата ги подгонва, но Змията обвива индианското племе, защото не могат да си тръгнат безнаказани. Децата завързали очите на племето и ги вкарали в голяма клетка, а орелът хванал клетката и я занесъл на самотен остров, където оставил унищожителите.
От този ден нататък никой повече не ги видял, а децата се организирали, като направили клетки за всяко животно и всякакви удобства за тях, за да им е уютно и приятно. Тревата била ежедневно окосена и допълнително подравнена.

Коментари
2 коментара

няма да напиша , ,

Публикувано на 18.01.2010

тази приказка не ми хареса особено ```

Поля , ,

Публикувано на 24.02.2010

ееее като не ти харесва особено никoй ти не иска тъпото мнение :D :D

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град