приказки от деца

Начало | приказки от деца | Спасяването на Ерик

Спасяването на Ерик

Стефани Танева, 11 г., София | 2010-01-16

(Продължение на приказката “Племето на децата”, изпратена от перуанските деца.)

В гората имало най-различни животни и други опасности. Децата били радостни, че притежават тези сили, още повече ги радвало това, че силите им били дадени от тримата пазители на света.

Един ден едно от децата, на име Ерик, отишло на разходка. По пътя си той видял най-различни красиви неща от природата: реките и изворите били бистри и всеки, който минавал от там, можел да се огледа във водата, дърветата се издигали високо в облаците и правели джунглата още по свежа, по тревата имало капчици роса, въздухът бил по-чист и по-приятен от всякога. Ерик се почувствал като в рая. Но скоро станало много студено и започнало да се стъмва. Ерик се уплашил и тръгнал да бяга. Не след дълго той не могъл да намери пътя си към дома. Седнал до един камък и започнал да плаче. Тази джунгла била много красива, но в нея се криели и много опасности. Когато в селото разбрали, че Ерик не се е прибрал тази нощ, бащите се събрали на поход, с който се надявали да помогнат на момчето. Майката скърбяла много за сина си . Един ден всички дочули вест за смъртта на Ерик. Разчуло се из цялата джунгла. Но никой не успял да намери трупа на Ерик.

Една нощ децата се събрали и тръгнали да търсят Ерик. Много било важно да го намерят, защото те деляли силата, дадена от пазителите на света и знаели, че съдбата на животните е в техни ръце. Децата тръгнали през тъмната гора. Изведнъж видели следи. Тръгнали по следите, но след време те се разделяли на две страни. Децата тръгнали по следите, които били оставени от човешки крак. Вървели, вървели и накрая видели раницата на Ерик. Децата се успокоили малко, но още не били сигурни, че Ерик е жив. След малко Кирику извикал племето на децата и видели Ерик. Взели и на ръце го върнали в селото.

На сутринта, когато всички видели Ерик много се зарадвали. Децата постигнали желаната си цел, която била да помогнат на животните да си живеят живота. Започнал голям празник, на който Ерик и Кирику били аплодирани 15 минути. Децата получили титлата “НАЙ-ДОБРИТЕ ПАЗИТЕЛИ НА ЖИВОТНИ”.

Коментари
1 коментар

Стефани , ,

Публикувано на 26.01.2010

защо никой не пуска коментари?е дано да спечеля!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град