малък готвач

Начало | малък готвач | Палачинки „Дядо Коледа"

Палачинки „Дядо Коледа"

Аз детето | 2016-12-07

Палачинки „Дядо Коледа"

Понеже Коледа все по-уверено наближава днес решихме да ви предложим една много интересна рецепта, която можете да приготвите за закуска в коледната сутрин, с която ще изненадате всички.

Необходими продукти:
палачинки
шепа ягоди – може и замразени
спрей със сметана
течен шоколад

Начин на приготвяне:
Вземете красива чиния и в средата ѝ поставете палачинка. След това измийте ягодите, почистете ги от дръжките. А ако са замразени, просто ги поставете в купа, за да се размразят. След това ги нарежете на кръгчета, а ако ви харесва повече можете да ги оставите и цели.
От горната страна на палачинката наредете кръгчета или цели ягоди в триъгълна форма, така че да се получи шапка. Най-отгоре, на така наредените ягоди, направете малко кръгче от сметана – пон-пон на шапката.
След това под ягодите направете бяла линия отново от сметана и надолу по палачинката напръскайте хубаво, така че да прилича на брадата на Дядо Коледа.
Накрая добавете и детайли – очи и уста от течен шоколад, а ако ви е останало и от ягодите нос.

Така направете няколко палачинки "Дядо Коледа" за цялото семейство.

По подобен начин можете да направите и палачинки снежен човек, показани на снимката. За него обаче ще ви трябват две палачинки, които целите да намажете със сметана. А след това от ягоди, течен шоколад или пък боровинки направете нос, копчета, очи и уста на снежния човек.

Приятен апетит и весели празници!

Снимка: taste-of-japan.blogspot.com

Направете си още:
Бисквитени човечета
Американски палачинки
Коледна торта „Къщичка в гората“
Печена палачинкаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град