малък готвач
Ванилени бисквитки за весело настроение
Ако търсите нещо лесно, вкусно и приятно за приготвяне, то ви предлагаме тази интересна и проста рецепта за бисквитки, които определено ще ви донесат весело и приятно настроение. Те изглеждат интересно, дори забавно и са идеални за приготвяне по всяко време – събота, неделя, че дори и през седмицата след училище. Правят се много лесно, а накрая вкусът е просто идеален. Освен това изискват и малко съставки, които сме убедени, че имате в кухнята почти винаги. Така че защо направо не ги опитате!
Необходими продукти:
3 чаени чаши брашно
щипка сол
1 кафеена лъжичка сода
половин пакетче масло със стайна температура
1 чаена чаша захар
1 яйце
3 пакетчета ванилия
2 пакета шарени шоколадови пръчици
Ще ви трябват и:
2 дълбоки купи
бъркалка
хартия за печене
тавичка
Как се правят:
Изискват малко повече време, за да престоят в хладилника, но подготовката им е много бърза.
Първото, което трябва да направите е да сложите маслото в купата и просто да го оставите така за около половин час. Именно така то ще стане на стайна температура. Няма да е течно, но ще е размекнато, точно каквото ни трябва.
В другата купа добавете брашното, щипка сол и кафеена лъжичка сода и ги смесете хубаво. Оставете ги настрани, а към маслото добавете чашата захар. С помощта на бъркалката разбъркайте хубаво. Може да ви е необходимо известно време, но сместа трябва да стане пухкава, иначе бисквитите няма да се получат. След това изсипвате и брашното в пухкавата смес, както и яйцето и ванилията и бъркате още. Трябва да се получи гъсто тесто. От това тесто направете топки – може и малки или по-големи, както ви харесва. Слагайте топките в тавичка предварително покрита с хартия за печене на разстояние една от друга около един пръст. След това леко ги натискате отгоре, за да се сплескат и обилно ги поръсвате с шарени шоколадови пръчици.
След това ги оставяте в хладилника за около 30 минути, а накрая печете във фурна, загрята на 200 градуса за около 14 минути. Много внимавайте да не ги препечете, защото ако ги печете повече от необходимото ще станат леко горчиви. Могат да се хапват както топли, така и студени и идеално си вървят с топъл шоколад!