новини детски

Начало | новини детски | „Картографите“ на Тамзин Мърчант – детски роман за магията навсякъде около нас

„Картографите“ на Тамзин Мърчант – детски роман за магията навсякъде около нас

Аз детето | 2024-02-12

„Картографите“ на Тамзин Мърчант – детски роман за магията навсякъде около нас

Издателство Noble Star Books представя детския роман „Картографите“ на британската актриса Тамзин Мърчант. Книгата е продължение на успешния дебют „Шапкарите“ – едно магическо детско фентъзи, което ни пренася във великолепния и пъстър свят на майсторите Шапкари.

Главната героиня Кордилия Хатмейкър е изучила семейните тайни на шапкарството – занаят, чрез който майсторите вплитат магия в шапките, които правят. Един ден баща ѝ – Просперо Хатмейкър, изчезва в морето и тя трябва да го открие, преди да е станало твърде късно. Кордилия успява да предотврати война между Англия и Франция в първата книга от поредицата, но така и не успява да намери баща си. В телескопа му открива тайна карта и закодирано послание. И се отправя в търсене на баща си из Лондон в опит да разчете картата… Това, на което не очаква да попадне, е тайното общество на Картографите. Както и да научи, че магията е навсякъде около нас – само ако знаеш къде да гледаш…

И така... Кои са Картографите? Никой не е чувал за тайното им общество, но по какъв начин те са свързани с поредната доза неразбории в Лондон?

Всички приятели и почитатели на детските вълшебни романи могат да научат как се правят карти и да се запознаят с най-новите приключения на Кордилия Хатмейкър на специално събитие.

Книгата „Картографите“ ще бъде представена на 17-и февруари 2024 г. от 11.00 ч в сградата на Съюза на архитектите в България на ул. „Кракра“ №11, етаж 2.

Специален гост на събитието ще бъде гл. ас. д-р Евгения Сарафова, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и експерт по ГИС и дистанционни изследвания. Всички присъстващи деца и техните родители ще имат възможност да се включат в картографска работилница.

Романът е подходящ за деца на възраст от 9 до 12 години.

За автора

Тамзин Мърчант е актриса и автор на детски фентъзи романи; родена на 4 март 1987 г. в Хейуърдс Хийт, Великобритания. Тя израства в Австралия, Южна Африка и Дубай, преди да се премести в Англия в ранните си тийнейджърски години.

Тамзин Мърчант е актриса от седемнайсетгодишна възраст. Работата ѝ я води на пътешествия из целия свят и през времето. Чрез ролите си е била в епохата на Тюдорите, във Викторианската епоха, в Якобитската и Джорджианската епоха. Оцеляла е по време на Блицкрига през 1940 година и е издъхнала от пневмония по времето на крал Едуард. Била е извънземно, вещица, обречена кралица, буен шотландски воин и непокорна бегълка от висшето общество. Най-известната ѝ роля е на Джорджиана Дарси в „Гордост и предразсъдъци“. „Шапкарите“ е първата ѝ книга.

Запитана откъде е получила вдъхновение за света на Шапкарите и своята героиня Кордилия Хатмейкър, Тамзин отговаря: „Един сън! Сънувах вълшебните Шапкари една нощ, докато снимахме Carnival Row, където има много прекрасни шапки. Събудих се с ясната представа за свят, в който живее вълшебното семейство Хатмейкър, които изработват шапки.“

За издателството

Издател е Noble Star Books – издателство, създадено през пролетта на 2022 г. До момента с логото на Noble Star Books са излезли четиринайсет книги. Сред тях е хитовата поредица „Шест алени жерава“ – фентъзи романите на Елизабет Лим „Шест алени жерава“ и „Обещанието на дракона“; практическото ръководство за насърчаване на осъзнатост при децата „Как да насърчим осъзнатост при децата“ на Шели Мърфи, PhD; историческата семейна сага „Лятото на тайните“ на Патриша Уилсън.

В портфолиото на издателството присъстват луксозната картинна книга „Великолепна книга за котките“; детските романи „Ветман и неговите бионични животни“ на д-р Ноел Фицпатрик и „Шапкарите“ и „Картографите“ на Тамзин Мърчант, триизмерната картинна книжка „Елфите и обущарят“, четири заглавия от поредицата „Чудесата на познанието“ – „Да изследваме роботиката“, „Да изследваме Космоса“, „Да изследваме геологията“ и „Открития и изобретения“, както и най-новата енциклопедия от поредицата „Наукознание“ – „Метеорология“.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град