новини детски

Начало | новини детски | Новогодишни ваканционни игри организира музеят "Земята и хората"

Новогодишни ваканционни игри организира музеят "Земята и хората"

Аз детето | 2014-01-03

Новогодишни ваканционни игри организира музеят "Земята и хората"

За втора поредна година Националният музей "Земята и хората" организира Новогодишни ваканционни игри, чиято цел е не само развлекателна, а и образователна.

В трите поредни дни има и три вида игри. Вчера до ранния следобед се играеше "Минералословица", съобщава БГНЕС. В нея децата решават кръстословици, в които участват минерали. Днес ще разпознават различните видове скали, а преди това ще се прожектира филм за тях. В третия ден малките посетители ще се запознаят с различните кристални форми, които образуват кристалите в природата.
Децата също може да влязат в постоянния геоложки кът и да разгледат различни минерали под микроскоп. В образователните интерактивни игри има и пъзели на кристали, както и "семейни кутии", в които могат да се изпробват различните свойства на минералите като магнитност, цепителност и др.
"Нашият опит показва, че в последните години децата имат интерес към различни други занимания, освен с компютри", казва уредникът на музея Лариса Нешева.

От 11:00 до 16:00 часа музеят е отворен за всички, без предварително записване. Срещу един лев се влиза и в детския кът, и може да се разгледа целият музей, за родителите е безплатно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град