новини детски

Начало | новини детски | Шахматен турнир за деца ще се проведе в Пловдив

Шахматен турнир за деца ще се проведе в Пловдив

Аз детето | 2014-01-09

Шахматен турнир за деца ще се проведе в Пловдив

На 18 и 19 януари в хотел „Балкан” ще се състои третото издание от веригата за ученици „Млад гросмайстор”, който провежда плевенският клуб „Плевен XXI” по програма, спечелена от варненския СКШ „Веселин Топалов”, съобщават от радио "Плевен".

В надпреварата могат да се включат момичета и момчета до 16 години от Плевен, Червен бряг, Враца и Велико Търново. Според регламента те ще се състезават в три турнира – до 8, до 12 (с отделно класиране до 10 години) и до 16 години. Играе се по „швейцарска” система в 7 кръга с контрола за мислене 60 минути на състезател.
Първият кръг ще стартира в 10.00 часа в съботния ден, когато ще се изиграят 4 партии. Заявки за участие се подават до 16 януари.

Програмата предвижда през тази учебна година в Плевен да се проведат четири турнира, в които всеки състезател ще трупа точки за генерално класиране. Първите четирима шахматисти от всяка възрастова група ще се класират за регионален турнир в Трявна. Турнирът в планинския град ще излъчи победители на национално ниво сред първенците от четири града, където се провежда програмата, имаща за цел да популяризира шахматната игра сред децата в България. Победителите от Трявна ще получат правото да участват в Международния турнир „Надеждите на света”, който се провежда през лятото.

Снимка: reuters.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град