зоокът

Начало | зоокът | Не, животните от приют за осиновяване не са такива!

Не, животните от приют за осиновяване не са такива!

Аз детето | 2021-11-16

Не, животните от приют за осиновяване не са такива!

Те знаят как да си играят с вас и да мъркат сладко в скута ви, да подават лапа и да носят топка, но най-важното е, че знаят как да бъдат приятели. И ако най-накрая са ви позволили да си вземете куче или коте защо да не е такова от приют за бездомни. Те също могат да бъдат красиви, умни и така ще направите най-доброто нещо на света. Не искате обаче, нали? Защото някой някъде ви е казал или сте прочели, че тези животни не са от най-добрите и подходящи за домашни любимци. Това обаче не е вярно, това са просто стереотипите за бездомните животни, които често им пречат да намерят семейството си.

Така че ето 6 неща за животните от приют на които не трябва да вярвате!

Животните от приютите са агресивни

Животните стигат до приюта по различни начини. Някои от тях в началото може да се страхуват от хората и да проявяват агресия. Но служители на приюта и доброволци, заедно с фелинолози и зоопсихолози, работят върху социализацията на домашните любимци. Животните, които са прекалено уплашени или агресивни, няма да бъдат предадени на хора, които не могат да се справят с тях. Но почти всеки проблем с поведението може да бъде коригиран с търпение и експертни съвети.

Домашните любимци в приюта са болни и заразни

Бездомните животни се разболяват, но в много приюти домашните любимци се лекуват за паразити и се поставят под карантина. Те също могат да бъдат прегледани от ветеринарни лекари и да им бъдат поставени ваксини. Търсенето на стопани започва, когато животното е напълно здраво. И ако болестта е хронична и не е опасна, бъдещите собственици винаги са предупредени за това.

Не можете да познаете характера на животното от приюта

На снимката виждате сладка муцуна и огромни очи. И когато дойдете в приюта, животното започва да тича около вас, да скача нагоре-надолу и да лае. Или обратното: изглежда, че не е щастлив с вас: то седи със заровен нос в ъгъла и се опитва да се сгуши под масата. Но персоналът на приюта и доброволците, които са видели това животно за първи път, могат да ви разкажат повече за него. И ако след привързаността имате някакви затруднения, зоопсихолозите са готови да ви помогнат да се справите с тях.

Възрастните животни от приюта не се адаптират добре у дома

Често потенциалните собственици се страхуват, че ще бъде трудно за котка или куче от приюта да свикнат с правилата на семейството. Всъщност животно на всяка възраст може да бъде научено на основни команди и норми на поведение, но с възрастен ще бъде малко по-трудно. Но знайте, че кучетата и котките усещат, че не са малки бебета и затова по-трудно могат да си намерят дом и често винаги се стараят повече от останалите да се харесат.

В приюта можете да вземете само голямо възрастно куче

В приютите има прекрасни големи кучета, които ще бъдат страхотни в топло заграждение в двора на частна къща. Но има и малки животни: пухкави с различни цветове и темпераменти. Но практиката показва, че голямо куче в малък апартамент не е проблем, ако сте готови да се разхождате с него. В такива случаи животното възприема къщата като пространство за сън и почивка.

В приюта можете да вземете само животинче без порода

Често хората, в името на модата и красивите снимки, хората взимат куче от скъпа порода, но след няколко години им омръзва. Или се случва, че житейските обстоятелства на човек се променят – появяват се деца или трябва да се преместите в друга държава. Ето как породистите животни се озовават в приюти. Така че да, ако държите на породата там има и такива, но да знаете и че сред „уличните превъзходни“ има невероятни кучета.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град