зоокът

Начало | зоокът | Зоопаркът в Добрич ще представя в Екзотична къща напролет нова колекция животни

Зоопаркът в Добрич ще представя в Екзотична къща напролет нова колекция животни

Аз детето | 2021-12-22

Зоопаркът в Добрич ще представя в Екзотична къща напролет нова колекция животни

Центърът за защита на природата и животните в Добрич ще представя в Екзотична къща нова колекция от влечуги напролет, съобщи на БТА директорът на зоопарка Християн Христов. Десетгодишната зелена игуана Цочко, саванният варан Ранго, водна змия са сред първите представители в експозицията, която ще дава познания за голямата група на студенокръвните животни, приспособили се да обитават различни среди.

Колония монголски джербили – малки гризачи, които някои отглеждат като домашни любимци, също са готови за първи срещи с посетителите през новата година. В зоопарка са нарекли новия дом на влечугите „Лотос“ заради приликата в силуета на сградата с красивото цвете.

За студенокръвните обитатели на зооцентъра през зимата трябва да бъде осигурена оптимална среда с по-висока влажност и температура, пояснява Християн Христов и добавя, че се надяват на дарителски жестове, за да бъдат закупени още нагреватели и кварцови лампи. Когато отвори врати напролет за първите посетители, „Лотос“ ще пресъздава и екзотичен пейзаж с пълзящи и висящи растения.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град