новини детски

Начало | новини детски | Национална художествена академия организира XI Лятна академия за деца и ученици в София

Национална художествена академия организира XI Лятна академия за деца и ученици в София

Аз детето | 2020-08-04

Национална художествена академия организира XI Лятна академия за деца и ученици в София

През целия месец август София ще се превърне в пъстра детска академия за изобразително изкуство. На 3 август започна 11-ата Лятна академия за деца и ученици след успешното приключване с представителна изложба на 2-рото ѝ издание в Бургас. Любимото събитие за най-малките художници се провежда въпреки пандемията при спазване на всички противоепидемични мерки. През целия месец август децата ще творят под ръководството и грижите на студенти и преподаватели от Националната художествена академия. Те ще се включат в творчески ателиета по живопис, керамика, мозайка, плъст, иконопис, калиграфия, комикс, дизайн и анимация.

Повечето дейности ще се проведат в пространствата пред Художествената академия и на различни градски места в София, в музеи и галерии. И в това издание на академията ще се включват безплатно деца и младежи в неравностойно положение, с които ще работят студенти от магистърската програма „Арттерапия“.

В последните дни на месец август ще се нареди финалната изложба в галерия „Академия“. Всички деца ще получат и академични дипломи. Лятната академия за деца и ученици е културно-образователен проект на Националната художествена академия и фондация „Свети Пимен Зографски“ към НХА. С децата работят студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията, завършили и втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на базови знания и умения в следните направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.

Такси:

В таксата са калкулирани – трудът на педагозите и всички необходими художествени и хигиенни материали, консумативи, билети за музеите и галериите, разходи за организираните събития, режийни.

цял ден – 30 лв.

половин ден – 15 лв.

При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата от кетъринг. Обядът се заплаща допълнително.

За повече информация потърсете ръководител на проекта – Мария Ландова, тел: 0888148715 Записване на m.landova@nha.bg Вижте още:
На клечка, във фунийка – нарисувайте красив сладолед с тези няколко стъпки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град