новини детски

Начало | новини детски | Първият аквапарк в София отвори врати с 5 външни басейна и 8 водни пързалки

Първият аквапарк в София отвори врати с 5 външни басейна и 8 водни пързалки

Аз детето | 2020-07-28

Първият аквапарк в София отвори врати с 5 външни басейна и 8 водни пързалки

На море в сърцето на София. За всички, за които морската почивка това лято остава далеч, плажът вече е достъпен и то в центъра на столицата. Първият градски аквапарк отвори врати. Капацитетът му е 500 души, но засега ще бъдат допускани само по 250 заради противоепидемичните мерки. Аквапаркът в столичния квартал „Зона Б5“ разполага с 6 басейна и 8 водни пързалки.

„Мястото е много хубаво и би трябвало да има повече такива. Децата се радват повече от мен“, каза един от посетителите. Плажуването в аквапарка ще се случва при строги противоепидемични мерки. Разстоянието между шезлонгите ще бъде 5 метра, а под чадър ще може да има само два.

От самото начало се прави контрол на входа на комплекса, където се мери температурата на човека с дистанционен термометър, който се допира до челото. Ако бъде под 37 градуса – се допуска, дезинфекцират му се ръцете. Казва му се какви са правилата и изискванията, които трябва да се спазват вътре в съблекалните и отвън, за да няма струпване на хора в закритите помещения. Трябва да се спазва разстоянието от 2,5 метра навън, носят се калцуни вътре в сградата, докато се стигне до съблекалните“, коментира управителят на аквапарка Андрей Калмаков. Персоналът на аквапарка и спасителите ще следят за спазването на задължителната дистанция от 2 метра между посетителите.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR, снимка Димитър Кьосемарлиев

Вижте още:
Това не е просто басейн, а цял океан!
Как да разберем дали басейнът е мръсен?Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град