сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете си красива и стилна подложка за чаша от филц

Направете си красива и стилна подложка за чаша от филц

Аз детето | 2018-05-02

Направете си красива и стилна подложка за чаша от филц

Случвало ли ви се е да си сипете чаша вкусен чай с мед или пък топло мляко с какао, да я оставите за момент на масата, след това да я изпиете и доволно да си отидете в стаята. В този момент чувате, че майка ви ви вика. При това е ядосана, но защо, вие все още не сте направили никаква беля. Вие може би не, но чашата ви определено е. Оставила е кръгче на масата. Ако ви се е случвало, то знаете колко неприятно може да бъде. Но за да избегнете подобни ситуации можете просто да си направите красива подложка за чаша. Тя ще стане още по-красива и стилна ако я направите с техника, която ние нарекохме просто „тип суши“. Става лесно, но пък е много ефектно. Можете да си направите такива за цялото семейство, че дори и за подарък. Всеки би ги харесал!

Готови ли сте да ги направите? Тогава ще ви трябват:

  • няколко цвята филц – ние използвахме зелено, бяло и розово
  • ножица
  • лепило
  • молив

Ето и как се прави:

Първо отрежете голям кръг от единия цвят филц. Ние лично избрахме зеления, защото ни се стори, че така ще е най-красиво, а и ще отива на всичките ни маси. Най-лесно ще стане като вземете купичка, поставите я върху плата и я очертаете с молив, а след това изрежете по очертанията.

Останалия филц нарежете на тънички ленти. След това лентите навийте на кръгчета, като суши. Най-лесно това ще стане като сложите лента от всеки цвят върху другите, но всеки край трябва да е по-надолу от предишния. Ето така:

След това навивате на стегнато руло и малко преди края мажете всяка лента с лепило и продължавате да навивате, като натискате силно. Така правите кръгчета колкото решите, най-хубаво ще е ако редът на цветовете е различен и покриете целия филц с тези „сушита“.

Накрая намазвате кръга от филц с лепило, който изрязахте по-късно и отгоре плътно едно до друго лепите рулцата. Оставате около 15 минути да изсъхне лепилото и подложката е готова. Стилна и красива!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град