сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весели животни от пластилин: направете си сладурска калинка

Весели животни от пластилин: направете си сладурска калинка

Аз детето | 2018-06-26

Весели животни от пластилин: направете си сладурска калинка

Отново е дошъл момент да освежите свободното си време и да се забавлявате у дома! Да направиш различни форми от пластилин винаги е забавно, а ако те са на животни е още по-забавно. Птици, насекоми, бозайници – наистина очарователно занимание за дните, когато например вали, или е прекалено горещо или студено. Тези малки сладки животинки могат да разведрят и най-лошото време. Затова в поредица от статии смятаме да ви покажем как да си направите цяла екзотична и богата зоологическа градина. Много ще се забавляваме! С нас ли сте?

След като вече имаме симпатично жирафче, шарена костенурка и уникално папагалче решихме, че е време за нещо по-малко и добре познато на всички нас насекомо. Все пак светът на насекомите също заслужава да има свои представител в нашата стилна пластилинова колекция. Далеч от досадните мухи или гадните комари, има наистина интересни насекоми, които всеки един от нас харесва. Например калинките! Те са толкова сладки и симпатични, нали? Със своя ярък червен цвят и симпатични черни точки! Кой не обича калинките? Те са ни любими и определено ни напомнят за лятото. Нека си представим, че сме на най-красивата поляна от цветя и виждаме калинки по тях... Красота! Готови ли сте да се впуснете в едно пластилиново приключение?

За сладурската калинка ще ви трябват дъска и ножче за пластилин, а също и бял, зелен, жълт, червен и черен цвят. Става много красиво, само следвайте стъпките!

1. Вземете целия зелен пластилин и го направете на топче. След което го поставете върху дъската и го сплескайте! Горната част разтеглете и оформете така че да прилича на ръб! След това бавно започвайте да оформяте цялото листо надолу, така че да има заоблени страни. Накрая най-отдолу притиснете пръста си към средата. Така ще получите идеалната форма за листо. След което с малко черен пластилин или пък просто с ножчето направете жилки.

2. От целия червен пластилин направете отново топче и след това го поставете върху дъската за пластилин. Този път обаче го смачкайте отгоре съвсем леко. Трябва да остане обемно и по-скоро да прилича на червено кюфте! Това ще е и тялото на калинката.

3. От черния пластилин направете 9 съвсем мънички (колкото мъниста топчета) и едно с големината на орех! От най-голямото направете главата. Пак го сплескайте леко и го оформете така че да прилича на полукръг. Това най-лесно ще стане като го задържите с два пръста, а с палеца на другата ръка натиснете единия му край. За този край след това го залепете за червеното тяло на калинката. Седем от малките черни топчета залепете за червеното тяло на калинката като преди това ги сплескате съвсем – така че да станат плоски.

4. Очите направете от двете ви останали черни топчета, като знаете как става – правите две от белия пластилин, които са малко по-големи – също ги сплесквате и по средата залепвате двете малки черни топчета. След това тях също сложете от двете страни на главата на калинката.

5. За повече красота и достоверност залепете някъде по тялото и една бяла точка и с помощта на ножчето направете прорез през цялото тяло – все едно има крила.

6. За още по-голям ефект направете и маргаритка – лесно е. От белия пластилин направете няколко топчета, които оформете по същия начин като голямото зелено листо. След това ги закрепете около жълто топче пластилин.

7. Всичко това – калинката и цветето поставете върху голямото зелено листо, което направихте първо! Това е, готови сте!

Крачетата можете да направите от медна жица – но и без тях пак ще си е супер!

Толкова е сладурска – точно като истинските!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град