сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | На клечка, във фунийка – нарисувайте красив сладолед с тези няколко стъпки

На клечка, във фунийка – нарисувайте красив сладолед с тези няколко стъпки

Аз детето | 2018-06-20

На клечка, във фунийка – нарисувайте красив сладолед с тези няколко стъпки

Обичате ли сладолед, защото ние просто го обожаваме. Той е вкусен, разхлаждащ и освежаващ. Независимо дали говорим за топка ванилия във вафлена фунийка, шоколадов на клечка или пък цяло изобилие от плодове и няколко вкуса в мелба. Какъвто и сладолед да имате – просто го дайте насам и ще видите как изчезва за секунди. Този път обаче няма да хапваме сладолед, този път ще го рисуваме. Знаем, че не е каквото очаквахте, но и рисуването също е забавно и повярвайте, никога не е излишно да знаеш как се рисува сладолед. Така че хващайте моливите и да започваме!

Сладолед във фунийка

1. Нарисувайте полукръг като заоблената част трябва да е нагоре.

2. След това довършете кръга отдолу с къдрава линия все едно рисувате овца. По средата на получената фигура направете същата къдрава линия.

3. С помощта на цветни моливи или флумастери нарисувайте разноцветни чертички по сладоледа – шоколадови пръчици. Така ще изглежда по-реалистичен.

4. Нарисувайте фунийката като първо нарисувате триъгълник, чийто ъгъл сочи надолу.

5. След това просто го разделете с черти – отвесни и водоравни за повече реалистичност. След което очертайте с кафяв молив или флумастер цялата фунийка.

6. Остава само да се добавят цветове. Чудим се какъв ще изберете? В края на краищата, не е необходимо да нарисувате сладолед в розов цвят, както е на снимката. Може би вашият сладолед ще бъде с ананас или шоколад. Какъвто е и да е, вижте колко красив стана!

Сладолед на клечка

Ще го направим малко по-игрив и интересен.

1. За целта първо нарисувайте правоъгълник, който обаче да е заоблен в горния си край. Отдолу точно под него и по средата нарисувайте тънък и малък правоъгълник – това ще е клечката.

2. Повторете линиите на съвсем малко разстояние от другите на целия сладолед, а мястото между тях оцветете с черен молив, така ще придадете обем на рисунката.

3. След това в единия край на сладоледа нарисувайте огъната черта сякаш ще чертаете кръг и с гумичка изтрийте всичко над нея. Така сладоледът ще изглежда като отхапан, което ще е доста интересен ефект.

4. По-надолу му нарисувайте усмивка и очи. Казахме ви, че ще е по-различен.

5. Накрая добавете и на места вълнообразни линии – така ще изглежда все едно се топи, което ще го направи... знаете, реалистичен.

6. Накрая можете да го оцветите с моливи или просто със сенки като нас и е готов. Не е ли красив?

Ако след всичкото рисуване все пак искате и да хапнете сладолед ето няколко лесни рецепти:
Разкошен ягодов сладолед само с две съставки
Сладолед, който замръзва за минути
Любимият сладолед на Бисквитеното чудовище
Да си приготвим интересен сладолед от зелен чай



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град