сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Слайм от желе – това вече е нещо ново

Слайм от желе – това вече е нещо ново

Аз детето | 2018-04-13

Слайм от желе – това вече е нещо ново

Слайм – всеки знае, че това е хитът на годината. Всъщност това беше и хитът на миналата година, но си остава все така интересен. Хора от целия свят (и деца, и възрастни) си разменят всякакви рецепти и комбинират продукти, за да си направят в домашни условия колкото се може по-интересен вид от тази странна каша. В действителност слаймът е създаден отдавна и първоначално е служел като средство за потискане на гнева. Днес обаче е идеалното и интересно забавление, когато всичко друго ти е скучно. Ако пък решиш да си го приготвиш у дома, забавлението е просто гарантирано. Има много популярни рецепти за слайм, които вече предполагаме, че знаете, затова днес ще ви предложим една малко по-различна. Най-хубавото е, че за нея са нужни само три съставки, напълно безопасна е и освен това се чисти лесно... Ако случайно ви се наложи и например така сте се успокоили, че част от слайма е отишъл по стените или тавана.

Готови ли сте да опитате? Тогава ще ви трябват:

  • пакетче желе на прах – има с различни вкусове и съответно цветове, така че си изберете любимото
  • вода
  • половин чаена чаша нишесте
  • купичка
  • лъжица

Ето и как да си го направите! Много лесно и забавно!

В купичката сипете желето и нишестето. След това започнете да добавяте вода, но малко по малко. Добавяте 2 лъжици вода и разбърквате, след това още две и пак разбърквате. Така продължавате докато получите гъста каша. Най-ясно ще разберете, че е готово, когато слаймът започне да се отделя от стените на купата и се събере на едно място. Спокойно можете да опитате и с ръце. Хващате го и вдигате, ако се разтегля е идеално, ако не – ще трябва още вода.

Това е! Сега сте готови за игра със слайм!

По идея на thesoccermomblog.com



Коментари
1 коментар

Мирослава Николаева, 10 г.,

Публикувано на 12.02.2019

Може ли вместо нишесте да се сложи брашно

От редакцията: Здравей, нишестето е по-различно, но смятаме, че ако удвоиш брашното (тоест да е една чаша) би трябвало пак да се получи.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град