сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете великденските яйца красиви с артистични пръски

Направете великденските яйца красиви с артистични пръски

Аз детето | 2018-04-05

Направете великденските яйца красиви с артистични пръски

Велики четвъртък и Велика събота – два дни от годината, в които очакваме най-обичания празник Великден и в които изведнъж се превръщаме в умели художници и декоратори. Цялото семейство започва да купува бои, да се суети около куп сварени яйца, за да ги направи красиви за празника, който е на прага. Разбира се, че е вълнуващо да превърнеш кокоши яйца в изящни произведения на изкуството. Всеки знае как да потопи яйцата в малко боя и те да се оцветят, но всяка година винаги търсим нещо по-оригинално и интересно, за да впечатлим близки и приятели. Не се правете, дори вие искате да впечатлите всички с красивите си великденски яйца. Затова днес ви предлагаме още един нестандартен начин – този път кокошите яйца ще се сдобият с красиви артистични пръски. Ефектът е красив, но се пригответе за цапане. Тази техника е наистина цапаща. Имаме предвид, че ако не внимавате може да имате дори и цветни пръски по тавана. За вас това може и да е супер смешно, ама за мама няма да бъде, така че следвайте стъпките ни внимателно и ще запазите цветовете само за яйцата.

От какво имате нужда:

  • твърдо сварени яйца (най-добре с бели черупки)
  • няколко цвята течна боя за яйца
  • четка за водни боички
  • капачка от 5-литрова бутилка
  • голяма мушама или парцал
  • желание за поемане на рискове ;-)

Ето и как се прави:

Първо постелете голяма мушама или парцал на масата. Имайте предвид че след това ще трябва да ги изхвърлите. Облечете стари дрехи и махнете всичко ценно около себе си. Сега вече сте готови!

По средата на така подготвената за цветна експлозия повърхност поставете капачката. В нея сложете и яйцето. Вземете четката и я полейте с боята за яйца. Разбира се не много и без това ще пръскате достатъчно. След това започнете енергично да я размахвате около яйцето. Но не прекалявайте, както казахме не искаме цветни точки по тавана. Съвсем близо до яйцето и лекичко! Държите например четката с дясната ръка, приближавате показалеца на лявата до яйцето и удрите леко с четката по пръста си, за да пръскате боя по яйцето.

Повторете това с няколко цвята върху едно и също яйце! Оставете ги да изсъхнат. Най-добре ще е това да се случи поне за 1-2 часа. Можете да повторите с колкото си искате яйца. Само нали, внимавайте... за тавана...

И voila имате различни и красиви великденски яйца!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град