интересно

Начало | интересно | Можете да направите вашето изкуствено коледно дърво да изглежда по-реално ето така

Можете да направите вашето изкуствено коледно дърво да изглежда по-реално ето така

Аз детето | 2023-12-13

Можете да направите вашето изкуствено коледно дърво да изглежда по-реално ето така

Изкуствените елхи са едно от най-големите постижения на съвременния човек. Съхранени някъде в кутия през по-голямата част от годината, те излизат зелени и свежи както винаги (с малко почистване) без лепкав сок, нежелани вредители или необходимост от редовно поливане. Но едно изкуствено дърво често може да изглежда малко фалшиво. Ако искате вашето напълно неистинско дърво да създава илюзията, че сте излезли в снежна нощ и сте го отсекли (или сте го купили скоро), ще трябва да следвате няколко стъпки.

Напухкайте фалшивото дърво

Най-въздействащото нещо, което можете да направите с вашето фалшиво дърво, е да разрошите клонките му. Ако прекарате почти година смачкан в кутия, съхранявана в мазето или тавана ви и вие ще изглеждате доста плосък и обезобразен. Отделете известно време за оформяне на телените клони, или като ги огънете леко нагоре (за да имитирате истинско дърво, търсещо слънцето), или като следвате метода „два навън, един нагоре“, като редувате така клоните, за да премахнете празнините. Най-добре е да работите на секции отдолу нагоре и да изберете фин, нежен вид – без 90-градусови прави ъгли.

Попълнете пропуските

Ако след добро раздуване дървото ви все още изглежда рядко и прилича на Чарли Браун, попълнете празнините, за да скриете металната сърцевина. Можете да използвате различни материали, за да му придадете по-реалистична пълнота:

Борова гирлянда. Потърсете гирлянда, която съответства на стила на игличките на вашето изкуствено дърво. Не е нужно да е перфектно съвпадение, защото ще го напъхате в празните места на вашето дърво.

Истински клони и/или шишарки. Ако имате достъп до някои истински клонки от истински дървета (хората, които продават коледни елхи, понякога ще дадат остатъците си, ако ги помолите любезно), поставянето им стратегически във вашето фалшиво дърво може наистина да промени вида му.

Скрийте стойката за дърво

Един лесен начин да направите вашето изкуствено дърво да изглежда по-реално е да придадете илюзия, като го направите да изглежда „посадено“. Вместо фабрична дървена или метална стойка за дърво, поставете дървото си в кашпа или кошница, напълнете с нещо леко и обемисто като фолио с мехурчета или някакъв плат и след това го покрийте с няколко клона, борови шишарки и други подобни, за да създадете илюзия за пръст. Ако това е твърде голям проблем, скриването на стойката в голяма кофа все пак ще даде общото настроение.

Заровете светлините между клоните

Един ключов трик, за да направите вашето дърво да изглежда малко по-истинско и магическо, е да напъхате лампичките много навътре между клоните. Това ще засили илюзията за пълнота и дълбочина и ще създаде интересни сенки, които ще скрият факта, че вашите игли са пластмасови, а клоните са метални.

Добавете аромат към вашето дърво

И накрая, направете вашето фалшиво дърво да мирише истински. Ароматът е мощен стимул за емоции, настроение, и миризмата на истинско коледно дърво е вградена в колективната ни памет за празниците. Вашето фалшиво дърво вероятно мирише на пластмаса. Можете да си купите ароматни орнаменти, които да окачите на по-невидимо място в елхата, които ще излъчват постоянно атмосферата на истинско дърво, или можете да напръскате елхата си със спрей с аромат на бор, който ще я накара да мирише точно като истинско дърво, изпълвайки дома ви с невидимо празнично настроение. Просто не прекалявайте – започнете с няколко бързи впръсквания и му дайте няколко минути да се „настани“ в дома, преди да добавите втори кръг.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град