зоокът

Начало | зоокът | Морфа и черен меланист – представиха малките леопардчета от Зоопарка във Варна

Морфа и черен меланист – представиха малките леопардчета от Зоопарка във Варна

Аз детето | 2023-05-19

Морфа и черен меланист – представиха малките леопардчета от Зоопарка във Варна

Посетителите на Варненския зоопарк ще могат да видят двете мъжки леопардчета, родени на 10 април, след като бъде завършено новото им местообитание. Очаква се в зоопарка във Варна да бъдат върнати и вълците, които ще имат нова клетка, а в момента са в зоопарка в Кнежа.

„Те са момчета, а цвета си са наследили от своите родители – стандартна морфа и черен меланист. Все по-често забелязваме техните игри вън от укритието и смеем да твърдим, че малките се развиват чудесно“, казва директорът на зоопарка Иванка Стоянова. Тя допълва, че през първия месец майката е била неотлъчно с леопардчетата, а едва сега бебетата са започнали да проучват света и да излизат навън.

Възрастните леопарди са предоставени на зоопарка като размножителен заем, припомня Стоянова. Поради тази причина бебетата ще бъдат изпратени в Словакия. Те ще живеят във Варна поне докато не навършат четири месеца. По предварителни данни ще са край морето до 1 септември. Стоянова допълни, че вече е приключил ремонтът на местообитанието на леопардите, вървят процедурите по въвеждането му в експлоатация. Тогава жителите и гостите на Варна ще могат да видят бебетата леопарди.

Междувременно в зоопарка очакват потомство на елените лопатари и много видове птици. Тигрите, които пристигнаха заедно с леопардите, се чувстват прекрасно, но все още няма да имат потомство.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град