любопитно

Начало | любопитно | Малкият Хари и неговото куче Потър

Малкият Хари и неговото куче Потър

А. Хадживасилев | 2005-12-16

Малкият Хари и неговото куче Потър

Романите на Дж. К. Роулинг за училището за вълшебства и магии Хогуортс са доста популярни в Русия. Толкова популярни, че вече има няколко близки по сюжет книги като тези за Хари Потър, написани от руски автори. Една от най-известните е "Таня Гротър", а скоро ще излезе на български новото творение на писателя написал “Моливко и Сръчко.

“Малкият Хари и неговото куче Потър” е новото заглавие на руския писател Валентин Постников, което излиза на български език. Книгата разказва за двама малки вълшебници – рижавото момченце Хари и говорещото куче Потър. Един ден те тръгват с влака към Училището по Вълшебства и Магии, където Потър е поканен да учи. То се намира в тайнствен замък в Дъждовната гора, където учат само животни. По пътя Хари и Потър се запознават с кучето Раф-Раф и така стават неразделни приятели. В училището са събрани ученици от цялата земя – Африка, Австралия, даже и от Хималаите. Един ден, докато тримата се забавляват, като се омагьосват и се превръщат в различни видове цветя, се сблъскват със злия магьосник, който иска да стане пълновластен господар на замъка. Постепенно малките вълшебници научават различни магии, с които замразяват Злоокия за 100 години напред.

Книгата е предназначена за деца. У нас тя излиза със знака на издателска група “България”. Това е третата детска творба на руския автор, преведена у нас, след двете части на популярните “Моливко и Сръчко”, от които се очаква към март месец да излезе трета част. В Русия Валентин Постников има тираж около четири милиона книжни екземпляра. Те са записани и на дискове, които се разпространяват отделно.

От началото на новата година Издателска група “България” ще преговаря с автора за сценарий за анимационен филм, който ще е изцяло произведен в България.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град