любопитно

Начало | любопитно | Компютърни игри от 1 БГ

Компютърни игри от 1 БГ

Аз детето | 2006-05-29

1БГ, представител на развлекателния софтуер на водещата руска компания 1C за България и Министерството на образованието обединиха усилията си за популяризиране на българската култура и история, изработвайки специален проект в тази насока. Идеята е да се разработи у нас стратегическа компютърна игра, която да е базирана на действителни събития от българската история. Тази игра ще бъде разпространена и извън страната, като гаранция за успеха е вече наложената дистрибуторска мрежа на корпорация 1C в Западна Европа, Русия и Съединените щати.
Част от приходите от продажбата на играта ще се върнат в България като директно подпомагане на българското образование и ще бъдат акумулирани от МОН по действителни работещи проекти за модернизация на образованието. Изчисленията показват, че това дарение няма да бъде по-малко от половин милион долара. В България играта ще се разпространява реално само на цената на себестойността на медията носител – тоест без каквато и да било търговска печалба.
Междувременно 1БГ представи три нови продукта на българския пазар – компютърните игри “Сталинград”, “Карибска криза” и “Звездни вълци”.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град