любопитно

Начало | любопитно | Бъди откривател!

Бъди откривател!

Аз детето | 2006-04-05

Бъди откривател!

Представям ви проекта “Открий съкровището” – мултимедиен продукт, състоящ се от интерактивен компакт диск и електронна страница: www.otkrivam.com.

Тръгнете на пътешествие в страните от Югоизточна Европа, за да откриете скритите съкровища. На електронната страница ще откриете енциклопедия, която ще ви помогне да получите повече информация за търсените съкровища, в панаира на игрите ще се забавлявате, а с машината на времето ще откриете съкровищата в миналото, където са създадени.

Проектът дава възможност да опознаете не само нашата родина, но и страните от Югоизточна Европа – техните културни наследства, както и националните и природни забележителности. Страницата е преведена на английски език, като по този начин е достъпна и за децата от всички страни.

“Открий съкровището” е реализиран в рамките на двугодишния проект “Подпомагане на използването на нови технологии при преподаването, опазването и промоцията на културното и природното наследство”, финансиран от Фонда на Британския съвет за културно и природно наследство за Югоизточна Европа. Насочен е главно към децата от 6 до 12 години, както и е адресиран и към педагозите. При работата върху него е проучен съществуващият световен опит в областта на педагогиката на наследството: на ЮНЕСКО, на Съвета на Европа, на Европейската комисия, на Обединеното кралство и др.

Автори са представители от Асоциацията за културен туризъм и от Университета по архитектура, строителство и геодезия и от Българския национален комитет на ИКОМОС.Коментари
1 коментар

даяна балъмова, 9 г.,

Публикувано на 26.12.2009

много ми хъресва този сайт www.azdeteto защото има приключенски игри има вицове и още забавни неща за деца

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град