новини детски

Начало | новини детски | Локомотивът Баба Меца отново ще пътува до Банкя

Локомотивът Баба Меца отново ще пътува до Банкя

Аз детето | 2019-05-09

Локомотивът Баба Меца отново ще пътува до Банкя

„БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД ще предостави възможност на всички свои клиенти, които проявяват интерес към ретро подвижния състав, да пътуват с емблематичния парен локомотив „Баба Меца“. На 18 май (събота) пътническата композиция ще се движи между София и Банкя и всеки ще има възможност да закупи билет.

Ретро пътуването се организира съвместно със Столична община район „Банкя“ по повод провеждането на фестивала „Уличните артисти“.

Цената на билета за влака между София и Банкя ще бъде 17,50 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, без да ползват отделно седящо място. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него при закупуване на билети.

Атракционният влак от София до Банкя ще замине от Централна гара София в 09:00 ч., с който ще пътуват и 25-те артисти, участници във фестивала. В обратното направление композицията ще потегли от гара Банкя в 14:30 ч. По време на престоя си в курортното градче всички посетители ще могат да се насладят на първия национален фестивал на уличните артисти. Целта на проекта е представянето и развитието на уличната сцена в рамките на четири основни направления: музика, театър, циркови изкуства и изобразително изкуство.

Ретро влакът ще се движи в състав от шест пътнически вагона, като билетите за тях ще се продават предварително и ще бъдат със задължителна резервация на седящи места. Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще започне от петък (10 май). Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град