любопитно

Начало | любопитно | Ледът на езерото Мичиган започна да се топи и повърхността му е като от най-красивото стъкло

Ледът на езерото Мичиган започна да се топи и повърхността му е като от най-красивото стъкло

Аз детето | 2019-03-29

Ледът на езерото Мичиган започна да се топи и повърхността му е като от най-красивото стъкло

Без съмнение знаем, че природата е най-невероятното нещо, което съществува на нашата планета. Тя може да бъде страшна и опасна, но и успокояваща и съвсем случайно да създава невероятни неща. По-красиво и от най-талантливите художници и да надминава иначе богатото и безкрайно човешко въображение по най-невероятни начини. Още едно доказателство идва веднага след зимата по повърхността на езерото Мичигън в САЩ. След дългоочакваното затопляне на времето дебелият слой лед, покриващ голяма част от езерото Мичиган, се топи. Но не просто става на вода, той превръща повърхността на езерото в магическа страна на чудесата. Преместването на вода под леда изтласква парчетата лед на повърхността и ги кара да изглеждат като магическо красиви парчета стъкло.

Много хора се събраха по бреговете на езерото, за да наблюдават красивия природен феномен. Американската брегова охрана обаче предупреди туристите – никой да не се опитва да ходи по леда или да се доближава до него, защото водата отдолу все още е прекалено студена, а има опасност и от наранявания от острите ръбове на леда. За щастие обаче е имало смелчаци, които са успели да направят невероятни снимки, на които можете да се насладите в нашия фотопоглед. Това не е първият път, когато майката природа ни показва какви красоти умее да създава в езерото Мичиган. Фотографите идват тук в ранна пролет от години и всеки път се натъкват на интересни, красиви и различни гледки.

Езерото Мичиган е едно от петте големи езера в Северна Америка и единственото, разположено изцяло в Съединените щати. Останалите четири големи езера са общи за САЩ и Канада. Някои от най-ранните хора, които са живели в региона, са индианците Хоупуел. Тяхната култура изчезна след 800 г. сл. Хр., А през следващите няколко столетия районът е дом на народите, известни като „късни индианци“. Сега около дванадесет милиона души живеят по бреговете на езерото Мичиган, главно в столичните райони на Чикаго и Милуоки.

Снимка: Reuters

Вижте и още няколко интересни езерни истории:
Седемте рилски езера – най-красивите в България
В света съществуват и такива неща като розови езера
Езеро като парк и парк като езеро
Да поплуваме с медузите
Вижте какви чудеса крие сладководната водаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град