зоокът

Начало | зоокът | Леа, Лили и Данте – това са имената на новите животни в Старозагорския зоопарк

Леа, Лили и Данте – това са имената на новите животни в Старозагорския зоопарк

Аз детето | 2022-11-18

Леа, Лили и Данте – това са имената на новите животни в Старозагорския зоопарк

Предложението на Пламен Димов за имена на леопарда – Леа и двете черни пантери – Лили и Данте, в старозагорския зоопарк събра 215 гласа от близо 900. Така 10-годишният възпитаник на СУ „Максим Горки“ стана кръстник на трите все още малки, големи котки.

Идеите от името на Пламен са написани във фейсбук страницата на Зоопарк Стара Загора от неговата майка – Даниела Димова. В гласуването са се включили приятели на семейството, споделя Димова, която е преподавател в училището на сина си. За кръстника ще има специален подарък, както и табела с имената на животните, на която ще бъде увековечено и неговото. Свои предложения за имена дадоха 81 души, които очакваха подкрепа малко над седмица.

Второто място в гласуването е за Траяна Иванова, а третото, по брой коментари, е за Женя Атанасова. „Трите големи котки се адаптират отлично в Зоопарка. Свикнаха с интереса към тях и вече не се смущават от посетителите. С удоволствие ще посрещнем кръстника им, както и неговото семейство при нас“, казва д-р Ивелина Илиева.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град