зоокът

Начало | зоокът | Осинови животно: Стани негов приятел в Зоопарк Бургас

Осинови животно: Стани негов приятел в Зоопарк Бургас

Аз детето | 2022-12-30

Осинови животно: Стани негов приятел в Зоопарк Бургас

Бургаският зоопарк подема нова кампания – Осинови животно. През зимните месеци разходите за отоплението на топлолюбивите екземпляри рязко са скочили и собствениците на зоопарка очакват помощ от хора и фирми, които обичат животните. В топлото време маймунката Чарли се чувства добре, но не е така, когато температурите паднат под нулата.

„Животните, които отопляваме през зимния период, са тези, които произхождат от екваториалния или субекваториалния пояс. Маймуните се отопляват в момента с климатици, а костенурките и други животни, които изискват по-специално отопление, са с инфрачервено отопление и инфрачервени лампи“, обясни собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов.

През зимните месеци разходите за издръжка на животните скачат много и зоопаркът, който е на самоиздръжка, търси помощ. „Новата кампания е насочена както към фирмите, така и към физическите лица. Идеята е те да подпомогнат нашите животни, така че да имат нормален начин на живот, а пък ние предоставяме определени преференции за тях – даваме им възможност да влязат в клетките и да общуват с животните“, каза управителят на зоопарка Венета Дъбова.

30% от животните вече са осиновени при предходната кампания, но самият зоопарк се разширява непрекъснато с нови и нови обитатели.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град