афиш

Начало | афиш | С много музика и невероятна хореография „Цар Лъв“ на сцената на зала 1 в НДК

С много музика и невероятна хореография „Цар Лъв“ на сцената на зала 1 в НДК

Аз детето | 2022-10-14

С много музика и невероятна хореография „Цар Лъв“ на сцената на зала 1 в НДК

След огромния успех на премиерното представление на „Цар Лъв“ през април, хитовата продукция се завръща на сцената на зала 1 на НДК на 17 октомври, за да зарадва малки и големи с историята на Симба. Песните на Елтън Джон и текстописеца Тим Райс, с оригинална музика на Ханс Цимер: I Just Can`t Wait to Be King, Circle of Life, Hakuna Matata, Can You Feel The Love Tonight и други, покоряват сърцата на зрителите и спечелват две награди „Оскар“ и една „Златен глобус“ в средата на 90-те, когато излиза анимационния филм на „Дисни“ „Цар Лъв“.

Едноименният мюзикъл прави своята световна премиера в Лондон през октомври 1999 и оттогава освен че триумфира на световната сцена, носи шесткратно повече приходи от анимационния филм. На 17 октомври на сцената на зала 1 на НДК ще станем свидетели на невероятно зрелище за сетивата, обединило в завиден синхрон всички елементи на хитовия мюзикъл – от музиката, сценографията, костюмите, хореографията, сценичните боеве и 3D мапинга до зашеметяващите изпълнения на равностойните артисти от сферата на всички сценични изкуства.

Мюзикълът „Цар Лъв“ оживява на професионална сцена в България в мащабната продукция на Държавна опера Варна, с оркестрация на Данко Йорданов и именити творци в постановъчния екип: режисьор Петко Бонев, диригент Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми Ася Стоименова, сценично движение и пластика Анна Пампулова, 3D мапинг Лора Руневска.

Билети за изключително въздействащия и завладяващ спектакъл, който ще докосне сърцата на публика от всички възрасти са налични в мрежата на Eventim и билетен център НДК.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град