любопитно

Начало | любопитно | “И аз мога”

“И аз мога”

Аз жената | 2006-05-31

Деца ще рисуват на тема “Какво е щастието за мен?” в Ретро-трамвай на 1 юни

На 1 юни ще бъде обявено началото на Инициатива за подпомагане на деца с проблеми “И аз мога”. Мотото на кампанията, която ще стартира в Деня на детето, е “Детските сърца бият еднакво. Вслушайте се в своето”.

Проектът се организира от инициативен комитет към Фондация “Център за надежда”. Партньори на благотворителната инициатива са Столична Голяма община и г-н Бойко Борисов, кмет на град София; Министерство на Културата и г-н Стефан Данаилов, министър на културата; Министерство на труда и социалната политика и г-жа Иванка Христова, заместник министър; Държавната агенция за закрила на детето, Агенция за социално подпомагане, фондация „Човещина” и Съюза на учените.

За да се постави началото на кампанията и за да се разяснят детайлно нейните цели, се организира пресконференция на 1 юни в специален Ретро Трамвай. Мястото на пресконференцията ще „потегли” от пл. Славейков в 10:30 ч. Участие в пресконференцията ще вземат г-жа Нели Радева, председател на инициативния комитет към Фондация “Център за надежда”, председателката на фондацията г-жа Зоя Трифонова и популярната българска изпълнителка Камелия Тодорова.

След приключване на пресконференцията Ретро-трамваят ще спре пред църквата „Св. Седмочисленици”, за да потегли отново с група деца. Докато пътуват с атрактивния трамвай, малчуганите ще рисуват на тема „Какво е щастието за мен?” в присъствието на именити български художници.

Пътуването ще приключи в Център за култура и дебат „Червената къща”, където в присъствието на кмета на град София, г-н Бойко Борисов и Председателят на Държавната агенция за закрила на детето, г-жа Ширин Местан, както и други обществени личности, артисти и спортисти, ще бъдат връчени грамоти на петте най-хубави рисунки. Те ще бъдат изложени в продължение на един месец на отредени за случая билбордове в София, както и на електрическия и автобусен столичен градски транспорт. Г-н Бойко Борисов и г-жа Ширин Местан ще поздравят децата по случай деня на детето.

Празникът ще завърши с търг на торти с детски рисунки, осигурени от сладкарници Неделя. Водещ на аукциона ще бъде г-н Игор Марковски. Събраните средства ще отидат за подпомагане на родителски организации, създадени за социална адаптация и интегриране на деца с увреждания (епилепсия, спастична квадрипареза, мозаечно развитие на съзнанието, зрителни и слухови увреждания) в тяхното трудно ежедневие. Ще има подаръци за децата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град