зоокът

Начало | зоокът | Как убедих родителите си да ми вземат куче

Как убедих родителите си да ми вземат куче

Аз детето | 2021-10-18

Как убедих родителите си да ми вземат куче

Здравейте всички! Как сте, момчета? Аз съм Петя на 13 години и досега разхождах моето прекрасно куче, Босилек (готино име, нали! Това всъщност е подправка!), в продължение на 2 часа, а сега приличам на... нищо! Косата ми е заплетена, дънките ми са мръсни, а бялата ми риза (лош избор за разходка с куче) е покрита с кални петна, защото Босилек ме издърпа върху една локва, и след това прекара 15 минути, скачайки върху мен и облизвайки лицето ми! Да имаш куче е толкова забавно! Хехе, обичам Босилек толкова много, въпреки че да го обичам означава често да пера дрехите си! Но нищо! А вие имате ли куче? А искате ли да имате?

Трябва да ви кажа, че родителите ми не искаха „никакви домашни любимци в къщата“ в началото, но най-накрая успях да ги убедя, че да имам куче е добра идея. Много е важно да се опитате да убедите родителите си, а не просто да ги подтиквате да правят каквото искате. Кой знае, може би са прави и семейството ви още не е готово за куче. Преди да си вземете домашен любимец, трябва да се уверите, че ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО го искат. Във всеки случай може да искате да се опитате да убедите родителите си и да им помогнете да харесат идеята да си вземете куче. Ето какво направих, за да помогна на родителите си да променят мнението си и може би тези съвети могат да ви помогнат!

Въведох идеята за семеен домашен любимец. Не съм казала, че кучето ще бъде МОЕ. Вместо това казах на родителите си, че всички ние ще се насладим на времето с нашето семейно куче: ходене в парка, прегръдка на дивана и, разбира се, чесане на корема. Кой би могъл да устои на това?

Казах на родителите си, че кучето ще ме направи по-здрава. Да имаш куче означава да прекарваш повече време в разходки навън, да правиш физически дейности и да дишаш чист въздух, вместо да прекарваш часове пред екрана на компютъра.

Казах им, че наличието на куче може да направи всички по-щастливи. Наличието на домашен любимец може да ви накара да се почувствате по-добре, когато се върнете у дома след тежък ден в училище или на работа. Приятелски настроеното кученце може да ви накара да се почувствате спокойни, отпуснати и щастливи.

Обясних на родителите си как това, че имам куче, може да ме направи по-отговорна. Когато имате домашен любимец, вие поемате цялата отговорност за неговото благосъстояние. Трябва да го храните навреме, да го разхождате, да проследите физическото и психическото му здраве и да заведете домашния си любимец на ветеринар, когато е необходимо. Ако това не ви прави по-отговорни, не знам кое би могло!

Това са триковете, с които убеждавах родителите си, че вземането на семейно куче е добра идея и проработи! Тези съвети може да работят и за вас. Между другото, да си вземеш куче от приют е страхотна идея! Защо не поканите родителите си да отидат заедно с вас в местния приют? Може би те ще се влюбват в кучетата там и изобщо няма да е нужно да ги убеждавате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град