Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Как да вляза в телефона си, ако забравя своя ПИН или паролата?

Как да вляза в телефона си, ако забравя своя ПИН или паролата?

Аз детето | 2024-02-09

Как да вляза в телефона си, ако забравя своя ПИН или паролата?

Хората понякога забравят всякакви неща. Случва се. Въпреки че повечето от нас се стараят и едва ли сте забравяли точно това, все пак е възможно. Може би сте настроили телефона и сте го оставили да обработва всички актуализации, през които трябва да премине, или сте заредили до пълен капацитет и сте се върнали към заключен екран и неясен спомен за супер-сигурния ПИН, който сте използвали, за да го защитите. И сега какво? Трябва да молите родителите си да го занесете на сервиз, а те да ви откажат и да ви съобщят, че като сте безотговорни, това ще е положението. Или още „по-лошо“ – ето ви повод да живеете малко време без телефон. Всички знаем, че това не може да се случи. Хубаво е да се ограничаваме от екраните, но в днешния свят без смартфон просто не може. Дори учителите често общуват с нас през „Вайбър“, нали?

Така че какво можете да направите без да е нужен сервиз?

Надяваме се, че имате Samsung

Едно от най-хубавите неща на повечето съвременни смартфони е, че те са доста трудни за отваряне, ако сте отделили време наистина да ги заключите. Всъщност, ако някой се опита да отгатне вашата парола или ПИН код, той обикновено е възпрепятстван с принудително забавяне след редица неуспешни опити. И след като достигнат „магически“ брой неправилни предположения, обикновено 10, определен брой телефони могат автоматично да се заключат тотално. С други думи, телефонът ще се самоизтрие и нулира при предположението, че вие, собственикът, не сте могли да забравите паролата си толкова лесно.

Но ако вие сте този с опитите – просто не можете да влезете в него. Имаме злощастната задача да ви информираме, че няма начин да нулирате своя ПИН от заключения екран. Не можете да въведете допълнителна информация за себе си, за да се удостоверите като собственик. Всъщност най-доброто, което получавате в тези ситуации, е подкана за вашия вторичен метод за удостоверяване (ПИН или парола), ако например биометричните данни на вашето устройство не разпознаят, че сте вие.

Отново, помнете, че това като цяло е нещо добро, защото ако някой успее да се докопа до вашето устройство, всичко, което може да му трябва, е малко информация за вас – например вашия рожден ден и основния ви имейл адрес – за да се промъкне покрай заключения ви екран, точно както някой с малко ноу-хау би могъл лесно да възстанови паролата ви за онлайн услуга, като напише името на първия ви домашен любимец и улицата, на която сте израснали. Същата концепция.

Това обаче означава, че вероятно сте заседнали. Въпреки това: Ако имате Samsung, който вече сте свързали със Samsung ID, можете да използвате функцията „Намери моя мобилен телефон“, за да отключите телефона си през интернет. Проверете дали производителят на вашия Android има такава опция. (Ако например е Google, тогава нямате късмет; можете да намерите телефона си през неговия онлайн портал, но не можете да го отключите отдалеч.) Ако е така, сте готови. Ако не стане, единствената ви алтернатива е да възстановите фабричните настройки на устройството си и да го настроите отново от нулата.

Как да възстановите фабричните настройки на вашия Android

Най-общо казано трябва да стартирате менюто за възстановяване на телефона си, което ще изисква да задържите някаква комбинация от бутоните за сила на звука и захранване. Не можем да ви кажем какви точно са те, тъй като могат да варират в зависимост от устройството и производителя. Направете бързо търсене в мрежата за модела на вашия телефон и „режим на възстановяване“ и ще намерите отговорите. В крайна сметка ще нулирате телефона си и ще го превърнете в страшно изглеждащ екран – нещо, което изглежда много, много различно от операционната система Android, с която сте свикнали.

Ще използвате бутоните си за сила на звука, за да отидете до командата „изтриване на данни/възстановяване на фабричните настройки“ или както и да се нарича на вашето устройство и да потвърдите избора с помощта на бутона за захранване. Няколко подкани по-късно и вашето устройство ще бъде напът за възстановяване на фабричните настройки. Докато върви, можете да използвате свободното си време, за да опитате да възстановите акаунта си в Google. Ако този инструмент не ви помогне, нямате други възможности. Това е всичко, което Google предлага.

Ами ако сте фен на Apple?

За тези от вас с iPhone процесът обикновено е същият: ще трябва да нулирате своя iPhone и да започнете отначало или да го възстановите от резервно копие, ако забравите своя ПИН. Apple не предоставя начин за дистанционно отключване на вашия iPhone чрез Find My.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град