Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Как да използвате контролера PS5 на PS4

Как да използвате контролера PS5 на PS4

Аз детето | 2023-10-26

Как да използвате контролера PS5 на PS4

Контролерът DualSense на PlayStation 5 е един от най-добрите конзолни контролери на пазара. Той не само предлага подобен размер и настройка на дългогодишната линия контролери на Sony, но предлага много различни функции, от които можете да се възползвате. Докато можете да играете PS4 игри на PS5 с помощта на контролера DualSense, някои може да се чудят дали можете да използвате контролера PS5, за да играете същите тези игри на PS4. Краткият отговор? Да, но с някои сериозни уговорки. Ето нещо: не можете просто да включите PS5 контролер във вашия PS4 и да започнете да играете любимите си игри. Въпреки че това би било страхотно, изглежда, че Sony би предпочела да закупите пълната конзола PS5, ако сте твърдо настроени да използвате нейния най-нов и най-добър контролер. Вместо това можете да използвате няколко заобиколни решения, за да играете PS4 игри с контролера PS5, без да притежавате PS5.

Ако искате да играете на своя PS4 с контролер PS5 безплатно, ще трябва да използвате приложението PS Remote Play на компютър или смартфон. След като изтеглите приложението, изберете PS4 като конзола, към която искате да се свържете, и след това следвайте инструкциите на екрана. След като се свържете, уверете се, че PS5 контролерът е включен в компютъра ви или свързан чрез Bluetooth към всяко устройство, на което използвате приложението PS Remote Play. Оттук можете да играете своите PS4 игри от PS4, но всъщност ще ги играете чрез дистанционна игра. Това не е най-добрият вариант, но работи.

Ако нямате нищо против да похарчите малко пари, за да преодолеете проблема, помислете за избор на адаптер за контролер. Тези адаптери ви позволяват да свържете контролер към вашата конзола чрез Bluetooth, така че можете да играете конзолни игри с практически всеки контролер, който искате. Можете да използвате вашия PS5 контролер на PS4, но също и Xbox или Switch контролер. Ще искате да сте сигурни, че сте взели ключ, който е съвместим с PS4 и DualShock, като този от BIGBIG WON.

Друга алтернатива е артикул на трета страна, наречен Titan Two, който производителят ConsoleTuner продава на Amazon и директно от своята фабрика. Този артикул струва почти $200, но ще ви позволи да свържете PS5 контролера директно към PS4 с помощта на USB кабел. Освен това ще ви позволи да свържете други устройства помежду си. Въпреки това не препоръчваме да тръгнете по този път, тъй като самото устройство е скъпо и в крайна сметка е по-добре да спестите още около 150 долара и да си купите направо PS5.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град