Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Майнкрафт все още е модерен!

Майнкрафт все още е модерен!

Аз детето | 2023-10-24

Майнкрафт все още е модерен!

Харесвате ли Майнкрафт? Някои от вас може би ще кажат, че вече не, защото не е модерна и времето ѝ е минало, но ще сгрешат! По време на Minecraft Live 2023, беше обявено, че масово популярната игра за оцеляване на Mojang вече е продала над 300 милиона копия по целия свят от първоначалното си пускане през 2009 г.

Minecraft Live 2023, официалната и годишна конференция на Minecraft, организирана от Microsoft и Mojang, се проведе на 15 октомври и включва съобщения за нови функции, актуализации, кросоувър DLC и много други. И по време на събитието Mojang отдели време, за да напомни на хората, че Minecraft става на 15 години следващата година. След почти 15 години блоковата игра за оцеляване е пренесена на почти всяка платформа на Земята и също е видяла многобройни спин-офи. Така че не е изненадващо, че Minecraft се продава невероятно добре. Но Mojang потвърди, че съвсем наскоро е счупила и огромен рекорд.

Според Mojang, Minecraft наскоро достигна трудната за разбиране цифра от 300 милиона продадени копия. Въз основа на данните за продажбите, Minecraft е безспорно най-продаваната игра на всички времена, което я прави все още модерна за игра. За да представим това огромно число в перспектива, Grand Theft Auto V е продал само 185 милиона бройки от пускането си през 2012 г. Mario Kart 8, една от най-продаваните игри на Nintendo някога, е продала 63 милиона в Switch и Wii. Така че да, 300-те милиона продадени Minecraft е впечатляващ брой и е малко вероятно да бъде надминат скоро. Е, докато Minecraft не достигне 350 милиона един ден.

Така че хващайте кирките, оправете онази къща, която строяхте и се захващайте да играете, ще има още много интересни неща! Освен новината, че Minecraft продължава да бъде една от най-големите игри в историята, Minecraft Live 2023 включва някои други новини за популярния феномен на разбиване на блокове. Ето един бърз преглед!

  • Броненосецът беше обявен за победител в тазгодишното гласуване, което означава, че сладкото малко създание ще бъде официално добавено към Minecraft за постоянно. Победилото създание победи пингвини и раци.
  • Minecraft получава нов DLC на тема Star Wars, който се развива по време на Войните на клонираните. Mojang и Lucasfilm обявиха, че играчите ще могат да персонализират своя собствен светлинен меч и дроид в новото приключение, което трябва да стартира на 7 ноември.
  • Planet Earth III DLC също идва в Minecraft и ще включва нови, блокови версии на някои от биомите и същества, наблюдавани в предстоящата документална поредица.
  • Следващата голяма актуализация на Minecraft ще се появи през 2024 г. и носи нов елемент от камера, който ще създаде произволно генерирани подземия, които играчите да изследват.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град