За родители

Начало | За родители | Как да изберем детска рокля

Как да изберем детска рокля

Аз детето | 2023-02-21

Как да изберем детска рокля

Модата при детските дрехи се променя толкова бързо, колкото и при дрехите за възрастни. Стиловете се подобряват, появяват се нови елементи на десените, дължината на тоалетите се мени. Когато избирате детски рокли за бебета или тийнейджърки, препоръчително е да не изпадате в крайности, разглеждайки само елегантни или стилни дрехи, а да подходите към покупката разумно. Трябва да си спомните, че красивото невинаги означава удобно. А в дрехите си детето преди всичко трябва да се чувства комфортно.

Разнообразие от модели

Модерните тоалети за малки госпожици са поразителни с разнообразието си, така че родителите често имат затруднения с актуализирането на гардероба. За да не сгрешите с избора на модерна детска рокля, препоръчително е да следвате не само вашите предпочитания или тенденциите в модната индустрия. Помнете, че е добре облеклото да бъде едновременно стилно и удобно. За всяка възрастова група моделите трябва да бъдат правилно подбрани.

Когато избирате детски рокли, се препоръчва да разчитате не само на собствения си вкус, но и да се вслушате в желанията на детето. Стиловете са толкова различни, че без проблем ще успеете да изберете едновременно красив и комфортен тоалет за всеки ден, за училище или за специални поводи, който да се хареса и на двете страни – както на родителите, така и на децата. Ежедневното облекло трябва да отговаря на критерии като удобство и качество. По-малките деца са много подвижни, така че за тях са подходящи семпли модели със свободна кройка, която да не ограничава движенията им.

Ето някои популярни стилове за момичета:

Туника – добър вариант както за деца, така и за тийнейджъри. През лятото може да се комбинира с къси панталони или клин. Зимните модели са изработени от топли материи, като вълна. Туниката се носи с тесен клин или чорапогащник.

Рокля без ръкави – това е чудесен избор за детска лятна рокля, която може да бъде с различна дължина. Има модели както с широки, така и с тесни презрамки. Вариантите за бебета в размер 3-6 години са ушити във формата на трапец, а за по-големи момичета има и други кройки. Изработени са от цветни и леки материи, които са удобни и подходящи за горещите летни дни. Могат да бъдат разчупени с волани и други стилни украшения. Предлагат се и зимни версии на тези рокли, които са ушити от плътни материи, като например вълна. Топлите стилни рокли без ръкави могат да се комбинират с ризи и блузи, както и с цветни чорапогащи.

Плетена детска рокля тип пуловер – ще се хареса на момичета в начална училищна възраст. Подходящи са за зимата или за късна есен и ранна пролет. Кройката им може да е по-свободна и да прилича на дълъг пуловер, а може да бъде и без ръкави и да се носи с блуза отдолу. Повечето модели плетени рокли са къси, затова е препоръчително да се комбинират с топъл клин.

Рокля тип тениска – тези детски рокли са идеални за момичета над 8 години и са изработени от естествени, най-често памучни материи. Този вид рокля изглежда точно като дълга тениска. Именно заради това е удобна – не ограничава движенията на детето, а памучната материя е дишаща и не изпотява.

Рокля с висока талия – подходящ избор за деца от всяка възраст. При такава кройка талията не е разположена на обичайното място, а малко по-високо. Въпреки това не затруднява движенията и скрива недостатъците на фигурата, което е важно за момичета с наднормено тегло.

Трапецовидна рокля – този стил се препоръчва за момичета на 8-9 години. За ушиването се използват както леки, така и плътни тъкани, най-често с текстуриран десен.

Рокля тип балон – любимо ежедневно облекло за ученичките. Отличава се с бухнала пола, набрана в долната част. Формата напомня на лале.

Дизайнерите непрекъснато измислят нови, красиви модели детски рокли, които приличат на дрехите за възрастни. Роклите без ръкави например често са с мини дължина. На мода са също и дънковите ежедневни рокли, карето и райето. Популярни са кройките с подчертана талия и ярките цветове. Не по-малко търсени са овърсайз свободните рокли, които се комбинират и с дънки, с панталони или просто с чорапогащи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град