покани

Начало | покани | Интересна гледка: повече от 60 ретро автомобила и мотоциклета пристигат за парад в Русе

Интересна гледка: повече от 60 ретро автомобила и мотоциклета пристигат за парад в Русе

Аз детето | 2021-06-03

Интересна гледка: повече от 60 ретро автомобила и мотоциклета пристигат за парад в Русе

Повече от 60 возила се очаква да се включат в седмото издание на парада на ретро автомобили и мотоциклети, който ще се състои на 5 юни тази година в Парка на младежта в Русе. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град. Освен от страната се очаква в парада да има ретро возила и от Румъния.

Програмата предвижда конкурс с много награди, като победителите ще бъдат избрани от експертно жури. Ще има уъркшопи, ще бъде представена и колекцията на русенеца Петър Енчев от макети на президентски автомобили в мащаб 1:43. По време на парада Русе ще бъде домакин и на семинар, свързан с историята и реставрацията на превозните средства. Участниците във форума ще беседват по темите „Пътешествие по релси във времето“, „Структурите на граничните десетилетия“ и „Използване на 3D-технологии в процеса по реставрация и консервация на ретро автомобили“.

Парадът на ретро автомобили и мотоциклети се организира от общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, авто-мото клуб „Русчукъ“ и община Русе.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град