покани

Начало | покани | Лекции, занимания и „Училище по градинарство за малки и големи“ в в Ботаническата градина на София за Еньовден

Лекции, занимания и „Училище по градинарство за малки и големи“ в в Ботаническата градина на София за Еньовден

Аз детето | 2021-06-22

Лекции, занимания и „Училище по градинарство за малки и големи“ в в Ботаническата градина на София за Еньовден

На 24 юни честваме един необикновен празник – Еньовден. Според народа, на Еньовден започва далечното начало на зимата — казва се: „Еньо си наметнал кожуха да върви за сняг“. Вярва се, че сутринта на празника, когато изгрява, Слънцето „трепти“, „играе“, и който види това, ще бъде здрав през годината. Смята се още, че на Еньовден различните треви и билки имат най-голяма лечебна сила, особено на изгрев слънце. Искате ли да научите още за вълшебния празник и билките? Университетската ботаническа градина – София ви дава тази възможност!

През целия ден ще има ботанически базар на лечебни и ароматни растения, подправки. Всеки, който си купи билет за градината (4 лв. за възрастни, 2 лв. за деца), ще може да ползва и 20% намаление от цените на растенията! Освен това от 11 до 12 часа – За децата е предвидено занимание по програма „Ботаниците изследват“ – темата е „Цветовете на растенията“. Проявата е подходяща за деца от 7 до 12 години. От 15 до 16:30 часа ще се проведе първото събитие от новата поредица работилници „Училище по градинарство за малки и големи“. То ще бъде по тематиката на Еньовден – аранжиране на балконско сандъче с подправки, грижи за отглеждането и рецепти за използването им.

Ще има и ботаническа разходка с екскурзовод, която ще запознае посетителите с лечебните растения, отглеждани в градината.

Университетската ботаническа градина в София се намира на ул. „Московска“ №49. Работното време е от 9 до 17 ч.

Снимка: Университетска ботаническа градина – София

Вижте още:
Градинарството – забавна и интересна дейност за цялото семейство по време на социална изолация и не само



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град