покани

Начало | покани | Игри и атракции са организирани за децата на 1 юни в Шумен

Игри и атракции са организирани за децата на 1 юни в Шумен

Аз детето | 2021-05-30

Игри и атракции са организирани за децата на 1 юни в Шумен

Община Шумен, Центърът за подкрепа за личностно развитие – ОДК (ЦПЛР-ОДК) „Анастас Стоянов“ и Ученическата спортна школа (УСШ) „Хан Крум“ в града организират на 1 юни за децата празнична програма, с различни забавления и игри на открито, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Празникът ще започне в 16 часа в шуменската градска градина. И тази година за малчуганите ще има томбола. Голямата награда е велосипед. Предвидени са и предметни награди за участниците в празника. В градската градина ще бъдат разположени и две игрални полета на настолната игра „Не се сърди, човече“. Деца и родители ще могат да участват в нея заедно, изпълнявайки ролята на пионките, които „влизат“ и „излизат“, според правилата на играта.

По централните алеи на парка най-малките жители на Шумен ще имат и възможност да рисуват на асфалт. Ще бъдат подредени и стативи, върху които също ще могат да представят художествените си възможности. Представители на ЦПЛР-ОДК в града ще отправят покани към децата, които желаят да се включат в работата на ателиетата, които ще бъдат разкрити за тях в парка – за редене на мозайки; за апликации и изработване на маски; за засаждане на цветя и за низане на гривни и гердани.

На празника ще има и „Сцена на талантите“, на която ще могат да се изявят децата, които могат да пеят, танцуват или рецитират. Възпитаници на школата по дърворезба към ЦПЛР-ОДК в Шумен пък ще демонстрират как се обработва, изрязва и оформя дървесината. Празничната програма включва и занимания по програмиране на игри и роботи, под ръководството на преподаватели от специализирано затова училище.

Представители на детски образователен център ще привличат вниманието на децата и с различни образователни игри, а от УСШ „Хан Крум“ – с разнообразни спортни игри, допълват от общинския пресцентър.

Photo by Artem Kniaz on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град