играчки

Начало | играчки | Имате 21 хиляди долара, тогава си купете плюшено мече

Имате 21 хиляди долара, тогава си купете плюшено мече

Аз детето | 2021-06-18

Имате 21 хиляди долара, тогава си купете плюшено мече

Плюшените мечета са част от детството на всеки един от нас. Те са неизменна част от нашето порастване. Да не говорим, че много възрастни пазят поне едно такова мече. Ако попитате мама или баба със сигурност ще си спомни как допреди няколко години е пазила своето старо плюшено мече, което да ѝ напомня за хубавите детски мигове. Плюшените мечета често са наистина първият и най-добър приятел на всяко дете, което го пази от тъмното, от ваксините или други подобни страшни неща. Освен това те са наистина много стари играчки, създадени преди много години и въпреки това все още наистина популярни. В това няма нищо странно, все пак те са хубави, меки, сладки и не чак толкова скъпи... Но... Какво бихте направили ако ей сега спечелите 21 хиляди долара. Дали бихте си купили плюшено мече? Може да не ви се вярва, но наистина има мече, което струва толкова. Време е да се потопим в света на най-скъпите плюшени мечета и да се почудим как може да струват толкова много!

Плюшеното мече на „Стейф“

Прочутата модна дизайнерка Луиза Вуитън и най-големият производител на плюшени играчки „Стейф“ се събират един ден, за да направят най-скъпото плюшено мече в света. В действителност самото мече си е съвсем обикновено. Това, което го прави скъпо са дрехите на дизайнерката, които са проектирани и ушити специално за него. Други такива дрехи в света не съществуват. То е било направено за благотворителен търг и е продадено за 21 хиляди долара преди 10 години. В момента обаче скъпото мече се подвизава в музея на играчките в Корея.

Монограмното мече

Следващият най-скъп плюшко отново има нещо общо с Луиза Вуитън. Тя май определено много ги харесва. Този път обаче то няма скъпи дрехи, а самите материали, от които е направено са скъпи. Целият въпрос е в това, че мечето е направено за да отбележи 150-годишнината от създаването на модната марка на Луиза. Цялото е украсено с логото и сами се досещате, че това го прави единственото в света. Продадено е на търг в Монако за 182 хиляди долара!

Мечето с очи от диаманти

Това малко плюшено мече е наистина луксозно. Вярвате или не, в козината му са вплетени истински златни нишки, а очите му са от диаманти и сапфири. То не е направено за някое богаташко дете, а отново за годишнина на голяма компания за изработка на играчки. Украсявало е най-големия фирмен магазин 10 години, а след това е било продадено на търг за 84 хиляди долара, които са отишли за организация за болни деца.

Мечето Арлекино

Ето тук вече историята е доста по-интересна, защото нямаме никакви годишнини. Арлекино всъщност е изработен от дете преди 80 години. Малкият Стенли Мартин Лийбър, който тогава бил на 14, изработил мечето за брат си, който тогава бил много болен, за да го пази и да не се страхува. Момчето искало да го направи синьо, но в един момент се оказало, че не му достигат материали. Затова намерил и червен плат, който също използвал. След като го подарил на брат си детето останало очаровано и го нарекло Арлекино. Днес и момчето и брат му са добре. Стенли е на 94 и е известен повече като Стан Лий, създател на едни от най-великите супергерои на Марвел Комикс. Стан Лий продава Арлекино на благотворителен търг за 76 хиляди долара.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град