играчки

Начало | играчки | Редки играчки Transformers помагат на деца в бедност

Редки играчки Transformers помагат на деца в бедност

Аз детето | 2024-10-24

Редки играчки Transformers помагат на деца в бедност

Това е играчка, която радва децата от десетилетия – но за една благотворителна организация Трансформърс наистина са повече от това, което се вижда на пръв поглед. Група фенове на маскираните роботи – поп културен франчайз, който създаде филми, телевизионни предавания, комикси и дори марки – търсят редки и неизвестни колекционерски предмети през последните 15 години. Но те не трупат предметите за себе си – те ги продават на други фенове всяка година и след това даряват приходите за добра кауза.

От началото на 2009 г. групата Toy-Fu е спечелила около £178 000 за Mary`s Meals, организация, която има за цел да осигури безплатна храна в училище на деца в страни с високи нива на детска бедност. Toy-Fu се ражда, когато Никълъс Дейвидсън, дългогодишен фен на Transformers от Глазгоу, разбира за Mary`s Meals и решава да се опита да помогне. Усилията на групата кулминират всяка година на TF Nation, конгрес на феновете на Transformers в Бирмингам.

Очаква се около 1500 фенове на роботите от извънземната планета Кибертрон да се съберат – или да се трансформират и изстрелят – за събитието. „Изисква се нещо, което е много комерсиално – просто да се купуват нови неща – и да се направи нещо добро“, казва Гавин Спенс. Графичният дизайнер от Airdrie е фен на Transformers от дете и член на Toy-Fu от няколко години.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град