малък готвач

Начало | малък готвач | Хрупкаво отвън, сочно отвътре – перфектният десерт или закуска

Хрупкаво отвън, сочно отвътре – перфектният десерт или закуска

Аз детето | 2016-05-06

Хрупкаво отвън, сочно отвътре – перфектният десерт или закуска

Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А най-естествената създадена изцяло от природата сладка храна? Отговорът ще ви изненада. Всички деца ги обожават. Те са меки, много вкусни, полезни и засищащи и технически спадат към тревистите растения. Те са банани! Идеални са както за закуска, така и за десерт след вечеря, а комбинирани с малко крема сирене, мед и щипка канела стават перфектния десерт. Тази рецепта, която сега ще ви предложим е неустоима – хрупкава отвън и сочна и сладка отвътре. Това е най-вкусният и интересен начин по който можете да хапвате банани у дома. Рецептата е и много проста – малко разбъркване, печене и сте готови. Ако случайно обичате и фъстъчено масло, една супена лъжица ще я направи още по-интересна, но и без него също не е никак за подценяване.

Необходими продукти (за една порция):

  • 1 банан
  • 1 палачинка или питка за тортила или просто плоска питка
  • половин пакетче крема сирене
  • 3 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица канела

Ще ви трябват също и:

  • лъжица
  • купа
  • тавичка
  • хартия за печене

Начин на приготвяне:

Смесете всичко без палачинката и банана в купа. Просто добавете всички продукти и хубаво разбъркайте, докато не се получи кремообразна смес. Можете дори да опитате дали е достатъчно сладка за вас, ако не е, добавете още мед, но не прекалявайте, защото и бананът също е сладък.

След това постелете хартия за печене върху тавичката. Обелете банана и сложете палачинката върху тавичката. Намажете я обилно със сместа и сложете банана по средата. Трябва да е по-малък от палачинката, да не стърчи от нея, ако е по-голям просто отрежете краищата и ги хапнете.

След това внимателно завийте палачинката на руло и я поставете с двата краища надолу. Така е по-сигурно, че няма да се развие. Сложете тавичката във фурната и печете на 200 градуса около 15-20 минути или докато не се покрие с кафява коричка. След това изключете, изчакайте да изстине и извадете.

Можете да го хапвате направо така, можете да го разрежете на парченца и да ги построите като кула или пък можете да го намажете с течен шоколад, или полеете с мъничко сироп. Определено звучи като десерт, но е много подходящ и за закуска, защото е хранителен и полезен. Опитайте, няма да съжалявате!

Вижте още:
Къде растат бананите – съществуват ли бананови палми?
Прекрасна бананова торта с извара
Бананово ескимо
Пудинг „Лятно разхлаждане“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град